کد مطلب : ۱۲۴۳۵
ایدههای برتر در پایان نامههای حوزه دینپژوهی تجلیل شدند
حجتالاسلام احمد مبلغی افزود: برای انتخاب آثار برتر ابتدا تمامی آثار برتر سالهای ۱۳۸۰ تا ۸۷ را که نمره بالای ۱۹ گرفته بودند را جمعآوری کرده و سپس در اختیار ۶۵ نفر از اساتید حوزههای مربوط به دینپژوهی قرار دادیم که پس از ۳ بار بررسی ۱۲ اثر برتر را انتخاب کردیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: مدیریت فضای پژوهشی کشور به سمت نیازهای روز جامعه و رفع نقاط ضعف پژوهشهای گذشته از دیگر اهداف پژوهشگاه است.
رئیس مرکز پژوهشهای صدا و سیما نیز در این مراسم با بررسی شاخصهای کیفی پایاننامههای برتر حوزه دینپژوهی گفت: از جمله مواردی که مورد برسی قرار گرفته است می توان به روش تحقیق، ارائه حل جدید، روزآمدی و پاسخ گویی به نیازها اشاره کرد.
حسین گودرزی ادامه داد: متاسفانه اکثر پژوهشها مربوط به حوزه علوم اسلامی بود وحوزههایی دیگر تعداد آثار بسیار اندک بود.
وی مشکل دیگر پایاننامهها را رویکرد تاریخی دانست و گفت: رویکرد تاریخی و استفاده از روش اسنادی و کتابخانهای موجب غلبه گرایش توصیفی در پایاننامهها شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای صدا و سیما افزود: عدم ارائه راه حل و پاسخهای به روز به دلیل همین غلبه رویکرد توصیفی است که گاهی موجب کلیگویی نیز شده است.
وی گفت: برای رفع این نواقص باید توجه ویژهای به آموزش روش تحقیق به دانشجویان وطلاب داشته باشیم و در تدوین طرح تحقیق حتما از اساتید روش تحقیق استفاده کنیم.
گودرزی تشویق دانشجویان علوم انسانی به تحقیق در زمینه علوم انسانی و توجه به علوم بین رشته را از دیگر راهکارهای تقویت پژوهشهای حوزه دین دانست.
در این همایش حجتالاسلام مجتبی مصباح یزدی، محمود دشتی و سید علی حسینی و فهیمه فرهمندپور ضمن ارائه گزارشی از نوآوری پایاننامههای خود، به عنوان نفرات برتر در این حوزه معرفی شدند.
مرجع : خبرگزاری مهر