کد مطلب : ۱۵۵۱۹
دانشنامه «حج و حرمين شريفين» تا پايان سال منتشر میشود
«علی اسلامی»، ويراستار دايرةالمعارفهای قرآن كريم، از تاليف دانشنامه «حج و حرمين شريفين» خبر داد و گفت: مقالات جلد اول اين دانشنامه تدوين شده است و كار ويرايش آن نيز رو به پايان است.
سرويراستار تسنيم، با بيان اين كه اغلب مقالات اين دانشنامه ويرايش و ارزيابی شده است، ادامه داد: مدخلهای اين دانشنامه به موضوعاتی چون حج، مناسك حج و عمره، اماكن مقدسه، مكه و مدينه، مسائل اجتماعی، سياسی، اقتصادی و عمرانی عربستان اختصاص دارد.
وی توضيح داد: مدخل اين دانشنامه از آبار (جمع بئر) علی(ع) آغاز میشود كه درباره چشمههايی است كه حضرت امير(ع) در مدينه جاری كردهاند. اين چاهها در نزديك هفت كيلومتری مدينه و در كنار مسجد شجره كه محل احرام بستن حاجيان است قرار دارند.
اسلامي در ادامه اظهار كرد: آثار اسلامی مكه و مدينه از ديگر مداخلی است كه در اين دانشنامه آورده شده است كه از آن جمله میتوان به كتاب رسول جعفريان، رئيس كتابخانه مجلس درباره آثار اسلامی مكه و مدينه اشاره كرد.
وی همچنين گفت: مدخلها از حرف «الف» آغاز میشود كه تا مقاله ۳۵ ادامه پيدا میكند. از مقاله ۳۶ به بعد مدخلهايی چون ابابيل و ابراهيم ادامه میيابد. در اين دانشنامه ۱۸۴ مقاله كه مدخل پايانی آن استطاعت است آورده شده است.
اسلامی توضيح داد: معرفی كتاب و ارائه توضيح و تبيين مبانی كه در كتاب و درباره حج و عمره آورده شده است و معرفی سفرنامههايی كه نويسندگان حجگذار نگاشتهاند، از ديگر مطالبی است كه در اين دانشنامه آورده شده است.
به گفته وی، امرای مكه هم مداخل ديگری است كه در اين دانشنامه به آن پرداخته شده است. آداب و رسوم حجگذاری و آداب و رسوم اجتماعی آن در هر كشور نيز در اين دانشنامه توضيح داده شده است.
اسلامی اظهار كرد: اين دانشنامه شش، هفت بخش علمی را داراست كه مقالات تاريخی، جغرافيايی، بخش اديان و مدخل سبقه اديانی قبل از اسلام و مدخل اعمال را نيز میتوان در آن مشاهده كرد.
وی گفت: مدخل اعمال در گروه فقه مورد بررسی قرار گرفته كه در اين دانشنامه نيز تاليف شده است. مقالات ارائه شده در اين دانشنامه بر اساس نوع تخصص در گروه خاص خود تاليف میشوند.
اسلامی با اعلام اين خبر افزود: ويرايش ۱۰ مقاله از اين مجموعه همچنان باقی مانده است، ولی درصدديم اين دانشنامه را تا پايان سال جاری منتشر كنيم.
مرجع : ايکنا