کد مطلب : ۱۶۲۶۵
دومین نشست هماندیشی علمی بنیاد دعبل خزاعی درباره تعریف مداحی
بایستههای ستایشگران مشخص میشود
غلامحسین رفیعا، مدیر ارتباطات فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری نیز در این جلسه بر لزوم توجه مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) به نحوه توزیع و تناسب ایام با محتوای مدایح و مراثی تأکید کرد و رسیدن به تعریف واقعی ستایشگری را برای ارائه انواع خدمات فرهنگی و رفاهی به این گروه ضروری ارزیابی کرد.
مهدی امین فروغی، کارشناس الحان و نغمات مذهبی نیز با اشاره به اینکه در مداحی فقط استفاده از شعر شعرا مطرح نیست، بلکه یک مداح باید چندین هنر را همزمان با هم داشته باشد، گفت: ما باید با تعریف دقیق و تعیین حدود و ثغور مداحی، یک الگو ارائه دهیم و دیگران را بنا به قرب و بعد از آن ارزیابی کنیم. تصور می کنم باید اساس کار و ایده آل مشخص شود و نسبت هرکس با آن الگو مشخص شود.
در این جلسه، عبدالامیر فائق، نویسنده و محقق دینی نیز گفت که ما باید ابتدا یک تعریف حداکثری از مداحی داشته باشیم؛ سپس در کنار تعریف حداکثری، مراتبی برای آن قائل شویم و بر این اساس حرکت کنیم.
در پایان این نشست که با حضور اعضای هیئت علمی بنیاد، آقایان دکتر محمدرضا سنگری، غلامحسین رفیعا، امیر فائق، مهدی امین فروغی و سید مرتضی توکلی، مدیرعامل بنیاد دعبل خزاعی، برگزار شد، رئیس هیئت علمی، دکتر سنگری ضمن یادآوری مباحث مطروحه در جلسه و با توجه به آنچه از فرمایشات مقام معظم رهبری در نشست قرائت شد، مؤلفه های زیر را درباره مداحی احصاء کرد؛ ذاکر و مداح کسی است که در محافل و مجالس مذهبی به ذکر بزرگان و معارف دینی بپردازد؛ مشهور و موصوف به ذاکر و مداح باشد؛ مدح و مرثیه در کارش غالب باشد و مداحی جنس، سن، قشر و مرتبه خاصی ندارد. بر اساس این گزارش بررسی بایسته های مداحی بر اساس شاخصهای معرفی شده از سوی مقام معظم رهبری در دستور کار جلسه بعدی قرار گرفت.