کد مطلب : ۲۴۰۰۹
مراسم ختم حاج علی آهی برگزار شد
[گزارش تصویری مراسم را اینجا ببینید]
در این مراسم ذاکرین و شعرای آئینی همچون آقایان غلامرضا سازگار، موسوی گرمارودی، حاجعلی ترابی، نریمان پناهی، علی انسانی، علی مشکینی، مرتضی طاهری، احمد چینی، حاج اکبر بازوبند، یدالله بهتاش، مصطفی خرسندی، محسن طاهری، میثم مطیعی، حیدر توکل، عبدالرضا هلالی و... حضور داشتند.
همچنین مسئولان کشوری و لشکری همچون حجتالاسلام ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار کاظمینی فرمانده سپاه تهران، محسن رضایی، حجتالاسلام شجونی، مهرداد بذرپاش، حمیدرضا حاجی بابایی، حجتاسلام امرودی و... حضور داشتند.
این مراسم با قرائت قرآن توسط حاج کریم منصوری آغاز شد و در ادامه تعدادی از مادحین و ذاکرین اهلبیت(ع) به جزءخوانی و مداحی پرداختند و در ادامه سروده حسین آهی فرزند مرحوم حاج علی آهی قرائت شد.
سخنرانی حجتالاسلام والملسمین خالقیان و مداحی حاج اکبر بازوبند و حاج مرتضی طاهری بخش پایانی مراسم ختم پیرغلام اهلبیت(ع) حاج علی آهی در مهدیه تهران بود.
حجتالاسلام خالقیان در سخنرانی خود با اشاره به اینکه قرآن کریم حقیقت حیات انسان را با عنوان خلافت الهی تبیین میکند و این مسیر هم به وراثت الهی ختم میشود، اظهار داشت: شخصیتی همچون حاج علی آهی بیش از ۷ دهه خون دل خورد تا آنچه جاری و ساری میشود کلام قرآن و عترت باشد. ما نباید توهم تقید و دینداری داشته باشیم زیرا قرآن میفرماید در بازنگری خودتان ببینید که آیا خلیفه و وارث خدا هستید یا نه.
وی ادامه داد: آنچه مرحوم آهی برای آن خون دل میخورد و تلاش میکرد تثبیت این حقیقت بود که چه کسی میتواند خلیفه و وارث خدا شود. قرآن میفرماید کسی به این مقام میرسد که زندگی او در توحید خلاصه شود.
این واعظ مجالس دینی با بیان اینکه بر این اساس مداحی شاعری نیز باید مطابق امر و نهی الهی باشد، گفت: دغدغه مرحوم میرزاعلی آهی این بود که میگفت من برای خدا چه کردهام؟ آهی به هیچ سرمایه ادبی مملکت و شاعری اهانت نکرد اما حرف او این بود که آن واژهای سروده شود و خوانده شود که خدا و اولیای الهی آن را میپسندند.
حجتالاسلام خالقیان تصریح کردک ما باید مراقب باشیم که مبادا بعد از یک عمر زندگی وارث شهرت و شهوت باشیم که هر چقدر این دو مزد دهند اما مانند خودشان تاریخ مصرف کوتاهی دارند. آهی دنبال این بود که وارث خداوند و انبیاء و اولیای الهی شود.
وی از حاج علی آهی به عنوان شیخالمادحین و بزرگ روضه خوان اهلبیت(ع) یاد کرد و افزود: مرحوم آهی به دنبال این نبود که وارث فلان سبک و مکتب باشد بلکه میگفت من میخواهم وارث مکتب پیامبر(ص) و آل او باشم و آنچه در شعر من موج میزند مردم را به یاد آنها بیندازد.
وی با اشاره به دغدغه مرحوم آهی برای سرودن اشعار درست و مطابق با آیات و روایات گفت: مرحوم آهی تاکید داشت و از من میخواست اگر مصرعی از اشعارم مخالف با آیات و روایات و کلام معصومین است آنها را حذف کنم. آهی ثابت کرد که میشود هزاران بیت در عظمت اهلبیت(ع) سرود اما از الفاظی چون می و شراب، جام و عیش و نوش و چنین الفاظی استفاده نکرد.
این سخنران هیئات مذهبی اظهار داشت: مرحوم آهی به همه شعرا و مداحان احترام میگذاشت اما تاکید داشت اگر میخواهید ائمه را با شعر معرفی کنید باید بر محور قرآن و عترت باشد. او روزگاری این حرف را زد که این همه هجمه علیه شیعه نبود او میدانست روزگاری میرسد که دشمنان شیعه برخی سرودههای ما را متمسک وهن ما کنند.
حجتالاسلام خالقیان تاکید کرد: مرحوم حاج علی آهی با هیچ کس مشکلی نداشت سختگیری او برای این بود که میگفت مداح و منبریای برنده است که بگوید مجلس و منبرم میراث انبیاء و اولیاست.
وی یکی دیگر از ویژگیهای مرحوم آهی را عدالت وی دانست و گفت: او از آیتالله میلانی نقل میکرد که سفارش کرده اگر قرار است کسی بر منبر بنشیند یا مداحی کند حتما باید عدالت داشته باشد زیرا او با ذهن مردم سروکار دارد همانطور که برای امام جماعت این شرط لازم است.
حجتالاسلام خالقیان با بیان اینکه دغدغه مرحوم آهی این بود که شعر دروغ نسراییم و مدح و روضه دروغ نخوانیم گفت: آهی دنبال نام، مکتب و شعر خود نبود او میگفت من نمیخواهم دروغ بسرایم زیرا فردا باید در قیامت پاسخگو باشم. او به معاد اعتقاد داشت و دغدغه مکتب اهلبیت(ع) را داشت و به خاطر این بسیار مراقب بود.