محمد رئیسزاده، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان اینکه پس از هر حادثهای از سوی بسیج جامعه پزشکی با تشکیل تیمهای تخصصی صاحب نظر به بررسی و آسیبشناسی اتفاق رخ داده پرداخته میشود، اظهار کرد: بررسیهای صورت گرفته در حادثه تلخ منا نشان میداد که 45 آیتم در مدیریت بحران این حادثه به علت عدم کفایت رژیم آلسعود رعایت نشده و منجر به این فاجعه انسانی شده است.
وی افزود: در نامهای به پارامترهایی که در حادثه منا رعایت نشده اشاره کردهایم و این نامه را به دبیرکل سازمان ملل، بانکیمون، سران کشورهای اسلامی و وزیران بهداشت کشورهای آسیب دیده در حادثه منا ارسال کردیم و خواستار محاکمه رژیم آلسعود و پیگرد قانونی به دلیل عدم کفایت در مدیریت حج و نقض آشکار در برگزاری مراسم حج شدهایم تا در آینده شاهد تکرار چنین حوادث تلخی نباشیم و همین نامه را به وزیر بهداشت عراق و وزیر کشور خود نیز ارسال کردیم تا در تجمع بزرگ و باشکوه اربعین حسینی موارد فوق رعایت شوند.
رئیس بسیج جامعه پزشکی به بخشی از موارد عدم مدیریت بحران اشاره و عنوان کرد: یکی از مهمترین مواردی که در منا رعایت نشده بود تهیه نقشه جامع خطر برای تجمعات بزرگ است که شامل راهنمایی مسیرهای اضطراری و اعلام وضعیت راهها، تیمهای پاسخگو، تدارکات و اقدامات سریع، عملیات پیش بیمارستانی است.
رئیسزاده با بیان اینکه در بحث حوادث و بلایای طبیعی اقدامات خوبی از سوی بسیج جامعه پزشکی و ارگانهای مسئول صورت گرفته است، یادآور شد: در این باره میتوان به برگزاری شش کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا در 12 سال گذشته اشاره کرد. همچنین راهاندازی رشته P.H.D سلامت در حوادث و بلایا و مدیریت بحران و تعامل جامعه بسیج پزشکی با نهادها و سازمانهای ذیربط و ارائه نظرات کارشناسی از فعالیتهای صورت گرفته در این بخش است.