عبدالهادی اشرفی، مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب با بیان اینکه نذر کتاب در محرم میتواند بهترین نذر باشد، چراکه پاسخ به نیاز روحی عزاداران شیعه است و نذرکننده آن با محدودیت مواجه نیست، عنوان کرد: نذر کتاب سنت نیکویی میان مسلمانان است و میتواند تعهدی عارفانه همراه شناخت بوده و برکات زیادی را برای شیعیان همراه داشته باشد.
اشرفی افزود: بیشتر نذرهای ماه محرم جسمی هستند و آثار و برکات محدودی دارند، ولی نذر کتاب اگر فراگیر شود، عزاداران امام حسین(ع) از بیشترین برکات معرفتی برخوردار میشوند.
مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب گفت: چندین سال است در مراسم مذهبی و هیئتهای عزاداری امام حسین(ع) گاه به جای نذر خوراک از کتاب استفاده میشود که البته باید فراگیر و روشمند شود.
وی بر نقش خطبا، مداحان و مبلغان مذهبی در توسعه فرهنگ نذر کتاب تاکید کرد و افزود: نذر کتاب اگر به صورت فرهنگ درآید و نهادینه شود، گامی در راستای رساندن صحیح پیام امام حسین(ع) به نسل امروز خواهد بود.
بیاعتنایی به نذر به منزله شکستن حرمت اهل بیت(ع) است
اشرفی با بیان اینکه نذر کتاب محدودیت ندارد، گفت: گاهی پیش میآید که شیعهای نذر میکند در مسجدی خاص خوراک عزاداران را تامین کند، ولی آنقدر استقبال زیاد میشود که از عهده نذرش برنمیآید و آزرده میشود، ولی نذر کتاب محدودیت ندارد و میتواند به راحتی آن را در اختیار حسینیهها، کتابخانهها و مدارس قرار دهد.
مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب با تاکید بر اینکه نذر کتاب گامی برای ترویج فرهنگ دینی است، افزود: اگر نذر کتاب در راستای موضوعات مورد بحث علما و خطبا باشد، تاثیرگذاری آن چندین برابر میشود و فهم و شناخت مخاطبان را چندین برابر میکند.
وی در عین حال تصریح کرد: کسانی که کتاب نذری را دریافت میکنند نیز باید خود را ملزم بدانند که کتاب را بخوانند چراکه بیاعتنایی به نذر به منزله شکستن حرمت اهل بیت(ع) است.
اشرفی گفت: سنت نذر کتاب نباید به مراسم مذهبی خلاصه شود بلکه میتوان کتابهای مفید را در جشنهای تولد و تکلیف فرزندانمان تهیه و اهدا کنیم.