تاریخ انتشار
جمعه ۲۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۰
۰
کد مطلب : ۲۷۴۲۳

دستورالعمل وزارت بهداشت در رابطه با سلامت محیط‌های عزاداری

دستورالعمل وزارت بهداشت در رابطه با سلامت محیط‌های عزاداری
خسرو صادق‌نیت، رئیس اداره سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تشریح آخرین اقدامات وزارت بهداشت در دهه محرم جهت سلامت، اماکن و محل‌های عزاداری حضرت سید‌الشهدا و محل‌های طبخ و توزیع غذاهای نذری مردم عزادار پرداخت. وی با بیان اینکه توزیع نذورات در مراسم ماه محرم و ایام عزاداری حضرت امام حسین(ع) باعث بروز بیماری‌های مرتبط با غذا به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای می‌شود اظهار کرد: لازم است با تشدید کنترل و نظارت‌های بهداشتی در مکان‌های فوق با بسیج همه امکانات و تشکیل اکیپ‌های خاص این موارد را مد نظر قرار دهیم. صادق نیت با اشاره به اقدامات آموزشی اداره کل سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ایام عزاداری حسینی(ع) عنوان کرد: در این راستا با برنامه ریزی کارشناسان بهداشت محیط با هماهنگی واحد آموزش سلامت در محل‌های فوق جهت اطلاع‌رسانی عمومی با توزیع و ارائه مواد آموزشی مختلف همچنین آموزش‌های چهره به چهره و برگزاری جلسات با مسئولین مساجد و تکایا سعی در آموزش نکات بهداشتی برای عزاداران حضرت سید‌الشهدا هستیم. وی ادامه داد: از سوی دیگر در طول ایام عزاداری به طور مرتب از اماکن عزاداری بازدید و به شدت آنها را از نظر بهداشتی مورد کنترل و نظارت قرار می‌دهیم. رئیس اداره سلامت محیط و کار وزارت بهداشت توجه به بهداشت فردی در این ایام را برای سلامت حال عزاداران مهم ارزیابی کرد و خواستار توجه افراد به ویژه کسانی که با طبخ غذا سر و کار دارند به این نکات شد. وی به تشریح برخی نکات بهداشتی در رابطه با سلامت افراد مرتبط با تهیه و توزیع غذا‌های نذری پرداخت و اظهار کرد: افراد دخیل در امر آشپزی حتما باید از دستکش‌های یکبار مصرف، کلاه و روپوش مخصوص استفاده کرده و به علت آغاز فصل سرما و شیوع سرما خوردگی باید از ماسک برخوردار باشند، سرفه، عطسه و دست دادن آلوده می‌تواند سبب انتقال عوامل بیماری زا به عزاداران شود. صادق نیت تأکید کرد: هیئت‌ها و افرادی که برای طبخ غذا از دیگ‌های مسی استفاده می‌کنند حتما باید از آنها را با قلع خالص سفید کنند استفاده از مخلوط قلع و سرب برای سفید کردن دیگ‌ها بسیار خطرناک است؛ در صورتی که ظروف مسی قلع اندود نشوند یون مس وارد غذا شده و تأثیر نامطلوبی بر اندام‌های داخلی بدن خصوصا کبد می‌گذارد. وی توصیه کرد: مواد غذایی تهیه شده باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت بوده و مواد خام مصرفی مانند دام باید دارای مجوز دام‌پزشکی باشند همچنین باید از روغن‌های با ترانس پایین استفاده کنند. رئیس اداره سلامت محیط وزارت بهداشت با اعلام شماره 1490 یادآور شد: شهروندان و عزاداران در صورت مشاهده عدم رعایت نکات بهداشتی در اماکن عزاداری و محل پخت غذا و سایر موارد مغایر با قوانین و مقررات بهداشت محیط به 1490 اطلاع دهند.
مرجع : ایکنا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما