امیرحسین شریفی، تهیهکننده سینما و تلویزیون درباره عملکرد تلویزیون در محرم چنین توضیح داد: متاسفم که بگویم امسال یکی از بدترین سالها را در سیما پشت سر گذاشتیم که در آن، برنامههای نمایشی مناسبی برای دهه اول محرم در نظر گرفته نشده بود، به نحوی که تلویزیون مجبور شده بود برای پر کردن لیست پخش خود کارهای تکراری را روی آنتن بفرستد، البته در سالهای قبل نیز که کار تولید میشود کیفیت آثار پایین بود، اما بالاخره کاری بود که بتوان درباره آن صحبت کرد، اما در این سال همان کارهای کم کیفیت نیز وجود نداشت.
وی افزود: وضعیت پیش آمده در شرایطی است که در گذشته نه چندان دور شاهد بودیم که کارهای خوبی در این حوزه تولید میشود. آثاری چون «شب دهم» که پس از سالها هنوز تماشای آن خالی از لطف نیست، اما باید دید که چه وضعیتی پیش آمده که چنین شرایطی در سیما حاصل شده است؟ افسوس دیگر من این است که در این ایام میشد از جو پیش آمده در جامعه بهره برد تا اقدامات ارزشمندی در حوزه آثار دینی انجام داد. چون در ایام محرم به ویژه دهه اول، مردم همه در مراسم مذهبی شرکت کرده و کارهای دینی را با اشتیاق بیشتری تماشا میکنند، برای همین اگر کار خوبی در این حوزه انجام شود با استقبال بیشتری هم از مخاطبان رو به رو میشود.
تهیهکننده فیلم «اشک و سرما» درباره نبود بودجه چنین توضیح داد: رایجترین دلیلی که از سوی مسئولان سیما در این گونه مواقع وجود دارد، نبود بودجه برای تولید این دست آثار (دینی) است! اما نکته جالب اینجاست که وقتی از آنها پرسیده میشود چرا کارهای بیکیفیت در چنین شرایطی امکان ساخت پیدا میکنند؟ میگویند آن تولیدات اسپانسر دارند! آیا این بهانه پذیرفتنی است؟ آیا هیچ نهاد دینی و دولتی وجود ندارد که بخواهد در حوزه تولیدات دینی سیما سرمایهگذاری کند؟
مجلس برای تولیدات دینی سیما بودجهای مجزا تعیین کند
شریفی به توضیح فوق اضافه کرد: مجلس نیز در این زمینه میتواند نقش مهمی ایفا کند، به این نحو که بودجه تولیدات دینی صدا و سیما را بیشتر کند. منظورم این است که در قالب بودجهای مجزا امکانی را برای سیما فراهم آورد تا کارهایی در سطح و اندازه «مختارنامه» تولید شود؛ کاری که جزء افتخارات سیماست و تا سالها از آن به نیکی یاد میشود. این فیلم علاوه بر اینکه در داخل با مخاطب خوبی رو به رو شد در خارج از کشور هم توانست تاثیرات بسیار چشمگیری داشته باشد. مطلب دیگر اینکه سرمایهگذاری در کارهایی این چنین سوددهی طولانیمدت خواهد داشت و تا سالها میشود از ثمراتش بهره برد.
وی در پایان گفت: برای امام حسین (ع) کار کردن عشق و اراده حسینی لازم است که باید در وجود اهلش وجود داشته باشد، برای همین آرزو میکنم اگر بودجهای برای این تولیدات در نظر گرفته میشود به اهلش سپرده شود، چون متاسفانه در این حوزه افرادی وجود دارند که با وجود دغدغهمند بودن از تخصص لازم بیبهره هستند و همین عامل سبب میشود کارهایی تولید شود که تنها ثمره آن دور ریختن بیتالمال باشد.