منصور نورایی، پیرغلام اباعبدالله(ع) در جمع ذاکرین و مادحین در مسجد امام حسین(ع)، به بیان آموزههایی پرداخت که خود نیز از اساتیدش کسب فیض کرده و این موارد را به مادحین جدید ورود توصیههایی کردند.
وی با اشاره به حدیث امامرضا(ع) که میفرمایند، «رحمالله امرا أحیا أمرنا» خطاب به مادحین و روحانیون گفت: مداحی کار سختی است ولی اگر دل بدهی و از اهلبیت(ع) مدد بگیری کار آسان میشود.
پیرغلام اهلبیت(ع) با تأکید بر اینکه مادحین باید در لباس پوشیدن، رفتار، اخلاق و اعتقادات از اهلبیت(ع) درس بگیرند، گفت: مداحی باعث میشود که آدم خود را تربیت کند، یک مداح باید قبلش خودش را آدم کند، از امام صادق(ع) روایت است که میفرماید، «کونوا لنا زینا» ای شیعیان، شما به ما منسوب هستید، پس مایه زینت ما باشید نه مایه آبروریزی ما.
وی افزود: حسینی شدن در مادحین باید دیده شود و رفتار امام حسین(ع) را نصبالعین خود قرار دهند؛ چشم، زبان و دلشان را باید کنترل کنند و از بخل و حسد و تکبر دوری کنند چون اینها با مسئله توحید نمیگنجد.
نورایی گفت: خوب خواندن مادحین در جامعه باعث نشود به غرور، تکبر و حسادت کشیده شوند باید این رذائل را در خود بکشند ولی اگر این رذائل را از خود دور نکنند به مرور بعد از 60، 70 سالگی «خسر الدنیا والآخرت» میشوند.
وی ادامه داد: مادحین اخلاص در عمل را درخودشان تربیت کنند و هر چیزی را برای خدا بخوانند؛ «تو نیکی میکن در دجله انداز/ خداوند در بیابانت دهد باز»؛ اگر غیر از این، دنبال چیز دیگری باشی ضرر میکنی، چیزی گیرت نمیآید.
منصور نورایی با اشاره به اینکه اعتقادات، در قرآن و ادعیه است، گفت: امام خمینی(ره) بسیار سفارش میکردند که ادعیه از معارف شیعه است و در تفسیر سوره حمدشان میگفتند، ما هرچه داریم از قرآن و ادعیه است.
پیرغلام اهلبیت(ع) در پایان یادآورشد: مادحین باید با قرآن، ادعیه و روایات آشنا باشند مداحی که قرآن و ادعیه خواندن بلد نیست مداح نیست.