تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۵
۰
کد مطلب : ۲۸۸۲۲

کلیشه های تکراری آفت کتاب های قرآنی شده است

کلیشه های تکراری آفت کتاب های قرآنی شده است
محمد ناصری روز سه شنبه در نشست خبری با بیان اینکه قرآن طی قرنهای متمادی حرف های تازه برای انسان ها ارایه داده است، افزود: گویا دیگر در تولید کتاب های قرآنی سوژه های جدید به کار گرفته نمی شود و این روند تکراری شده است.
دبیر دوازدهمین جشنواره کتاب های آموزشی و تربیتی رشد ویژه کتاب های قرآنی در این نشست که در محل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برگزار شد، با تشریح اهداف و برنامه های جشنواره اظهار کرد: در ۱۱ دوره گذشته این رویداد فرهنگی در مقاطع مختلف ابتدایی، راهنمایی، متوسطه، فنی و حرفه ای و استثنایی برگزار شد ولی امسال جشنواره به کتاب های قرآنی اختصاص یافت.

**۳۱ اثر برگزیده به مرحله نهایی رسیدند
وی در توضیح قرآنی شدن جشنواره کتاب رشد در سالجاری اظهار کرد: با توجه به خلاء بیش از حد تصور موجود در حوزه کتاب های قرآنی، امسال تصمیم گرفته شد به طور اختصاصی به آن پرداخته شود و برای این منظور یک دوره ۴ ساله اخیر یعنی از سال ۹۰ تا ۹۳ را برای فراخوان در نظر گرفتیم.
ناصری یادآور شد: در سال های گذشته حدود ۶۵۰ ناشر با بیش از هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب در جشنواره شرکت کردند ولی امسال کتاب های قابل اعتنا در حوزه قرآنی تنها ۳۷۲ عنوان و از ۱۱۷ ناشر بود که این آمار نشان دهنده اختصاص بخش کوچکی از کتاب های تولیدی به قرآن است.
مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی درخصوص آثار منتخب بعد از داوری اولیه گفت: ۳۷۲ عنوان کتاب مذکور در ۶ گروه شامل تفسیر و ترجمه، حفظ و آموزش قرآنی، دانستنی ها و لطایف قرآنی، سبک زندگی قرآنی، قصه های قرآنی و مفاهیم قرآنی داوری شدند که از این میزان، تعداد ۲۱۴ عنوان کتاب به مرحله دوم راه یافت.
وی با بیان اینکه ۷۷ ناشر در این جشنواره مطرح شد که ۳۴ ناشر از شهرستان های مختلف هستند، افزود: در این رویداد ۳۱ کتاب از ۲۶ ناشر معرفی می شود که در نهایت از هریک از گروه های شش گانه دو برنده به عنوان برگزیده و تقدیر شده، انتخاب و بدین ترتیب حداکثر ۱۲ کتاب برنده جایزه خواهد شد.

** سوژه های جدید ارائه نمی شود
ناصری در ادامه به برخی خلاء های موجود در حوزه نشر کتاب های قرآنی اشاره کرد و گفت: کتاب های قرآنی در بعضی حوزه ها مثل حوزه کودک و نوجوان صدایی ندارند و اکثر ناشران این حوزه به مثابه جزیره هایی دور از هم و بدون ارتباط با یکدیگرند. یعنی برنامه ای دقیق و منطقی برای همکاری و هماهنگی در این حوزه وجود ندارد.
دبیر جشنواره کتاب های آموزشی و تربیتی رشد افزود: بسیاری از داوران بر این باورند که بسیاری از آثار منتشر شده در این حوزه فاقد لایه های عمیق تری از ادبیات قرآنی است و از حیث پژوهش، نیازسنجی و ارتباط با مخاطب دچار ضعف است.
مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی به موضوع زبان و ادبیان به کار رفته در کتاب های قرانی پرداخت و گفت: مسئله دیگر زبان و ادبیات به کار رفته در این سری کتاب هاست که خیلی تکراری شده و بیشتر زبان وعظ است. ادبیات به کار رفته در این کتاب ها با مخاطبش ارتباط برقرار نمی کند و قابل بازنگری جدی است.

** از ناشران قرآنی حمایت می شود
دبیر دوازدهمین دوره جشنواره کتاب های آموزشی و تربیتی رشد در ادامه نسبت به اهداف برگزاری جشنواره گفت: از اهداف جشنواره این است که انتظارات آموزش و پرورش از کتاب های قرآنی را به طور شفاف به ناشران منتقل کنیم و ارتباط میان آنان و آموزش و پرورش را برقرار و در نهایت از ناشرانی که دغدغه این کار را دارند حمایت کنیم.
وی گفت: اگر سهمی از خرید کتاب های آموزش و پرورش را به این کتاب ها اختصاص دهیم و برای این منظور مشارکت برقرار شود، موفق تر خواهیم بود.

** برپایی نمایشگاه کتاب در ایام دهه فجر
ناصری گفت: نمایشگاه کتاب بزرگی در ایام دهه فجر در ۵۰ هزار مدرسه کشور برگزار خواهد شد که کل خریدهای این نمایشگاه از کتابنامه رشد و کتاب های معرفی شده در این جشنواره خواهد بود.
دوازدهمین جشنواره کتاب های آموزشی و تربیتی رشد ویژه کتاب های قرآنی به همت دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی روز یکشنبه ۲۹ آذر ماه ۹۴ از ساعت ۱۵ تا ۱۷بعدازظهر در محل مدرسه دارالفنون برگزار خواهد شد.
مرجع : ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما