تاریخ انتشار
جمعه ۲۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۰۲
۰
کد مطلب : ۲۹۲۷۷

ترویج فرهنگ وقف در دستور کار حوزه‌های علمیه قرار گیرد

ترویج فرهنگ وقف در دستور کار حوزه‌های علمیه قرار گیرد
آیت‌الله سید‌هاشم حسینی بوشهری دیروز پنجشنبه ۲۴ دی ماه در چهارمین همایش وقف و حوزه‌های علمیه که در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد، با بیان اینکه برگزاری این همایش‌ها و سهیم کردن بزرگان دینی در حرکت وقف در ترویج این فرهنگ موثر است، اظهار کرد: فرهنگ وقف با شرایطی که در دوران طاغوت به وجود آمد که یکی از نتایج آن بی‌اعتمادی افراد واقف بود،‌ کم‌رنگ شده است.

وی با بیان اینکه با تغییر شرایط اجتماعی و نیازهای جامعه اسلامی از برخی موقوفات به صورت درستی استفاده نمی‌شود، اضافه کرد:‌ سازمان اوقاف برای بهره‌برداری بهینه از این منابع اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

مدیر حوزه‌های عملیه سراسر کشور، وقف را یکی از سنت‌های حسنه دین اسلام که دارای پشتوانه آیات قرآن، روایات و بزرگان دینی است دانست و گفت: در برخی از روایات اسلامی گفته شده که هر فرد مسلمان در صورت داشتن توان مادی به شیوه مناسبی به وقف پرداخته است.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری استفاده از رهنمودهای مراجع تقلید و بهره‌برداری جامع از ظرفیت مبلغان را از راهکارهای ترویج فرهنگ وقف برشمرد و تصریح کرد: طلاب و علما باید در هر حرکت فرهنگی افراد توانمند را به سمت فرهنگ وقف هدایت کنند که با عملیاتی کردن این موضوع می‌توان به دستاوردهای بسیاری در جامعه اسلامی رسید.

وی با اشاره به اینکه اکنون درآمد زکات در جامعه اسلامی در عرصه‌های مختلف جامعه برای مردم هزینه می‌شود، عنوان کرد:‌ حوزه‌های علمیه ترویج فرهنگ زکات را در دستور کار قرار داده و در این عرصه به نتایج مناسبی رسیدیم، اکنون باید در کنار امر الهی زکات، به وقف نیز پرداخته شود.

آیت‌الله حسینی بوشهری با تاکید بر اینکه روحانیت با توکل در مقابل مشکلات اقتصادی زندگی خود ایستادگی می‌کنند، گفت: حوزه مشکل شهریه دارد و اگر عنایت امام زمان(عج) نبود طلاب نمی‌توانستند، مشکلات زندگی را تحمل کنند در صورتی که برخی افراد تصور می‌کنند، نظام اسلامی برای روحانیت است و طلاب و علما در جامعه از وضعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار هستند.

مدیر حوزه‌های عملیه سراسر کشور از اهمیت وقف در آیات قرآن یاد کرد و افزود: عمر و مال انسان، همیشگی نیست اما با وقف انسان می‌تواند ثواب کارهای خود را همیشگی کند.

وی با تاکید بر اینکه خداوند متعال افراد واقف را از فقر دور می‌کند، مطرح کرد: ترویج سنت‌های حسنه که وقف یکی از آن‌هاست، باید در دستور کار طلاب و مبلغان حوزه‌های علمیه قرار گیرد.

آیت الله حسینی‌بوشهری با بیان اینکه همدلی مناسبی میان مرکز مدیریت حوزه‌های عملیه و سازمان اوقاف و امور خیریه وجود دارد، اظهار کرد: با پیگیری مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه تاکنون منابع بسیاری از وقف احیا شده و برخی از آنها در اختیار حوزه‌های عملیه قرار گرفته است.

وی از وضعیت وقف در استان قم یاد کرد و گفت: مدیران استانی می‌توانند با استفاه از جایگاه خود در میان اقشار مختلف جامعه اسلامی ، آموزه‌های فرهنگ وقف را ترویج دهند.

آیت‌الله حسینی بوشهری مطرح کرد: باید مرکز مشخصی با حضور کارشناسان آموزش، پژوهش و تبلیغ برای آموزش افرادی که دغدغه آنها بیان آموزه‌های فرهنگ وقف در سطح جامعه اسلامی باشد، ایجاد شود.

وی بر برگزاری همایش‌های استانی برای ائمه جماعات به منظور ترویج فرهنگ وقف تاکید کرد و ادامه داد: با استفاده از ظرفیت این همایش‌ها، می‌توانیم اطلاع‌رسانی‌های لازم را در سطح اقشار مختلف جامعه اسلامی انجام دهیم.

استاد برجسته حوزه با اشاره به اینکه تاکنون به صورت جدی از ظرفیت صدا و سیما برای فرهنگ وقف استفاده نشده است، اظهار کرد: باید مستندهای مناسبی در مورد افرادی که اموال خود را وقف کرده‌اند، تهیه شود تا مردم با مشاهده آنها آگاهی‌های لازم در این عرصه را کسب کنند.

وی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان از سنت‌های حسنه آگاهی مناسبی ندارند، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با مسئولان آموزش و پرورش هماهنگی‌هایی انجام دهیم که این سنت‌های حسنه در کتاب‌های درسی دانش آموزان ارائه شود.

آیت‌الله حسینی بوشهری از دستاوردهای استفاده از فرهنگ وقف در عرصه‌های مختلف آموزش و درمان یاد کرد و افزود: تجلیل از واقفان می‌تواند فضای جامعه اسلامی را به سمت فرهنگ وقف گرایش دهد و تلاش سازمان اوقاف و حوزه در این راستاست که به نیت افراد واقف عمل کرده و این عملکرد را به آنها گزارش دهد.

وی بررسی مشکلات حقوقی واقفان را راهکاری برای حل موانع فرهنگ وقف دانست و عنوان کرد: کمیته وقف باید فعال‌تر عمل کرده و وضعیت وقف حوزه‌های عملیه قابل قبول شود
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما