تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۱
۰
کد مطلب : ۲۹۳۳۷

امام حسن عسکری(ع) شیعیان را به احترام به دیگر مذاهب توصیه کرده اند

امام حسن عسکری(ع) شیعیان را به احترام به دیگر مذاهب توصیه کرده اند
حجت الاسلام رفیعی در شام ولادت امام حسن عسکری(ع) و در مراسم جشنی که به این مناسبت از سوی دفتر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در مسجد امام حسن عسکری(ع) برپا شده بود، با اشاره به قدمت بیش از ۱۲ قرن این مسجد اظهار داشت: این مسجد سالها محل بحث و درس طلاب و حضور بزرگان و علما و زعمای شیعه همچون آیت الله العظمی بروجردی بوده است.

او در ادامه به زندگی و دوران امامت امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و گفت: پیشوای یازدهم شیعیان از نظر مدت امامت، کمترین امامت یعنی ۶ سال امامت بر شیعه را داشته اند که دوران امامت خود را در سامرا سپری کردند.

این استاد حوزه به اقدامات این امام شیعیان در طول امامت خود اشاره کرد و گفت: مهمترین اقدام امام حسن عسکری(ع) در طول ۶ سال امامت بر شیعیان، زمینه سازی برای معرفی آخرین وصی خدا و آماده کردن مردم برای غیبت آن حضرت بود.

او با بیان اینکه داستان مهدویت با بعثت همراه است؛ افزود: همه انبیای پیشین و ائمه معصومین(ع) از وجود مهدی (عج) به عنوان نهمین فرزند از سلسله امام حسین(ع) خبر داده بودند و حتی رسول خدا از ولادت و غیبت او نیز خبر داده بود.

رفیعی به نمونه روایاتی در این زمینه اشاره کرد و بیان داشت: احمد بن اسحاق اشعری روایت می کند: در سفری که خدمت امام حسن عسکری(ع) رسیدم و وجوهات را برای ایشان بردم، ایشان را به همراه پسری چهارساله دیدم که وقتی تعجب مرا دید، فرمود:«این پسر، همنام رسول خداست و همانند حضرت خضر و ذوالقرنین است. این پسرم غیبتی طولانی می کند به اندازه ای که عده ای در اعتقادات خود سست می شوند».احمد بن اسحاق می گوید: در راه بازگشت به ایران این سئوال در ذهن داشتم که وجه شباهت حجت بن الحسن(عج) و خضر چیست و با خود می گفتم کاش از امام حسن عسکری می پرسیدم، لذا برگشتم و سئوال کردم و ایشان فرمود:«وجه شباهت در مدت عمر است».

او با بیان اینکه ثبات قدم و تقوا و دعا برای فرج حضرت مهدی دو وظیفه ای است که امام حسن عسکری(ع) برای شیعیان در زمان غیبت برشمرده است، گفت: در روایتی داریم که امام حسن عسکری(ع) به اباخالد کابلی فرمود:«مردم دوران غیبت از مردم دورانهای پیشین افضل تر هستند مشروط به اینکه امامت حضرت ولی عصر(عج) را قبول داشته باشند و انتظار او را بکشند.»

عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه دومین اقدام امام حسن عسکری(ع) در مدت امامت کوتاه خویش را حفظ و حراست از شیعه و بیان وظایف شیعیان و کنترل شیعیان از حرکتهای افراطی بیان کرد و گفت: در زمان امام حسن عسکری(ع)، شیعه گسترده شده بود و این به دلیل میدان داری علمای شیعه و کمک علمای ایران همچون شیخ بهایی ها به گسترش تشیع در ایران بود.

او افزود: امام حسن عسکری(ع) در نامه ای به شیعیان، آنها را به تقوا، حفظ دین، تلاش برای خدا، راستگویی، احترام به دیگر مذاهب و… توصیه کرده و در روایتی راستگویی و امانتداری را ملاک شیعه معرفی می کند.

رفیعی با بیان اینکه عمده گرفتاری ها و مشکلات خانواده ها به دلیل عدم راستگویی و امانتداری است؛ گفت: اگر در جامعه صدق حدیث و امانتداری رواج یابد، بیشتر مشکلات جامعه حل می شود.

او برخورد با فرقه های انحرافی را دیگر اقدام امام حسن عسکری(ع) برشمرد و افزود: واقفیه در زمان این امام همام، جان تازه ای گرفته بودند ضمن آنکه غلات، صوفیان و مفوَضه از دیگر فرق انحرافی بودند که فعالیت می کردند. امام حسن عسکری(ع) در مقابله با افکار اینها فرمود«هرکس یک نفر از ما را انکار کند، گویا همه امامان شیعه را انکار کرده است».

استاد حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود، کمک و دستگیری از شیعیان و نیازمندان و ایجاد شبکه گسترده وکالت از نظر علمی را از دیگر اقدامات مهم امام یازدهم شیعیان عنوان نمود.

شایان ذکر است در این مراسم آیات عظام صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، هاشمی شاهرودی، نوری همدانی، آیات حسینی بوشهری و هادوی تهرانی و نیز اعضای دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از فضلا و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

حاشیه های جشن میلاد در مسجد امام حسن عسکری

فضای شبستان جدید مسجد امام حسن عسکری(ع) به صورت کامل در اختیار آقایان قرار گرفته بود و بخشی از جمعیت بانوان در حیاط مسجد مقابل شبستان جدید الاحداث اجتماع کرده بودند.

زیرزمین قدیمی مسجد مملو از جمعیت بانوانی بود که برای نماز جماعت آمده بودند و منتظر شنیدن مراسم بودند اما هیچ اثری از صدای سخنرانی و مداحی نبود.

صدای تواشیح و مداحی در حیاط مسجد مقابل شبستان جدیدالاحداث مسجد برای زمان کمی به گوش می رسید اما به منظور کاهش ازدحام بانوانی که قصد شرکت در مراسم را داشتند و مقابل شبستان اجتماع کرده بودند، صوت را قطع کردند.

انتهای پیام
مرجع : شفقنا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما