تاریخ انتشار
يکشنبه ۶ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۸
۰
کد مطلب : ۳۰۲۴۱

در شب‌قدر باید جان مابا قرآن پیوند‌بخورد/ شب‌قدر، شب رسیدن به ارزش‌هاست

در شب‌قدر باید جان مابا قرآن پیوند‌بخورد/ شب‌قدر، شب رسیدن به ارزش‌هاست

دکتر محمدرضا سنگری شاعر و پژوهشگر عاشورایی در خصوص شب های قدر و فضایل این شب گفت: ماه مبارک رمضان یا به تعبیر قرآن "شهرُ رَمَضان" عظمت و ارزش آن به نزول قرآن است، "شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ" یعنی شرافت و کرامتی که ماه مبارک رمضان دارد به سبب این است که در ماه مبارک رمضان قرآن نازل شده است و شب قدر که بزرگ ترین و مهم ترین شب است و در لسان قرآن از ۱۰۰۰ ماه با ارزش تراست. علتش این است که در چنین شبی قرآن نازل شده است که خداوند در سوره قدر به این مسئله اشاره دارد. "إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ" ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم. در شب قدر قرآن بر قلب پیامبر نازل شده است و اگر قرار باشد که ما هم شب قدر را درک کنیم باید جان ما با قرآن پیوند پیدا کند.

عضو هیئت علمی بنیاد دعبل افزود: هر کسی در ماه مبارک رمضان و به خصوص در شب های قدر که در روایات نزدیک ترین شب، به شب قدر شب بیست وسوم است، هر کسی جان، فکر و روح خود را زیر آبشار زلال قرآن قرار دهد، شب قدر را درک کرده است. خداوند در توصیف چنین شبی می فرماید "لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ" این شب آنقدر بزرگ است که اگر کسی این شب را درک کند معادل ۸۴ سال ارزش برای خود کسب کرده است و ۸۴ سال عمری خوب و پربار است. و بعد می فرماید که در چنین شبی "تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ" در همچنین شبی همه فرشتگان و روح فرود می آیند یعنی شب قدر شبی است که زیر بال خداوند قراردارد و نه تنها ملائکه بلکه روح القدس که در بعضی روایات روح القدس را به حضرت جبرئیل تعبیر کرده اند و در روایات دیگر روح القدس را به بالاتر از حضرت جبرئیل تعبیر کرده اند.

وی ادامه داد: در چنین شبی می شود سلام، "سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ" یعنی شب قدر شب سلام است. سلام هم مفهوم نام خداست و هم منظور سلام دادن است، زمانی که سلام می دهیم برای همدیگر آرزوی سلامتی می کنیم. یعنی شب پایان بیماری ها و شب رسیدن به ساحل سلامت، و شبی است که ما شفا پیدا می کنیم در این شب "سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ" یعنی تا طلوع فجر و سپیده دمان هر کسی چنین شبی را درک کند خود را به ساحل نجات و سلامت و خودش را به فرشتگان رسانده است و اگر کسی این شب را به خوبی درک کند تابش نور بر قلبش اتفاق خواهد افتاد و فرشتگان در زندگانی او حضور پیدا می کنند.

دکتر سنگری افزود: شب های قدر به معنای تقدیر عالم نیز هست، در چنین شبی مقدرات تمام انسان ها و همه موجودات عالم مشخص می شود و سرنوشت یک سال انسان در این شب رقم می خورد و اگر کسی شب قدر را به خوبی ادراک کند مشخص می شود که شناسنامه سال او چگونه است. معنای دیگری هم می شود برای شب قدر لحاظ کرد و آن هم ارزش است. شب قدر، شب رسیدن به ارزش هاست. ما پیش از شب قدر، قدر خویش ندانستیم و ارزش های خویش را درک نکردیم و خود را بی بها کردیم و شب قدر قرار است ارزش خود را دریابیم و انسان زمانی ارزش می یابد که به منبع ارزش متصل شود و در پیشگاه حضرت حق باشد و به او رشته ارتباط خودش را وصل کند. در شب قدر قرار است که رشته گسسته ارتباطم با پروردگار را وصل کنم و از بی قدری و بی ارزشی به ارزش و به صدر برسم، چون هر کسی قدر یابد در صدر نشیند.

دکتر سنگری در خصوص چرایی رقم خوردن سرنوشت زندگی یک ساله ما در شب قدر اضافه کرد: اگر قرار است نعمتی به کسی داده شود باید در آن شخص استعداد ایجاد شود و اگر در آن شخص استعداد ایجاد نشده باشد آن نعمت عرضه نخواهد شد. لباسی را به تنی می کنند که اندازه او باشد، اگر لباس بزرگی را به من دهند اصلا به درد من نمی خورد. زمانی که به آن اندازه شدم و متناسب با آن اندازه دریافت می کنم. و شب قدر یعنی شب اندازه شدن و قرار است در شب قدر به اندازه ای برسیم که شایستگی دریافت نعمات را داشته باشیم. ماه مبارک رمضان زمینه سازی است و شب قدر زمان چیدن میوه است. زمینه و فضا را فراهم می کنم و در شب قدر میوه را می چینم. بسیاری از انسان ها متاسفانه شب قدر را اصلا درک نمی کنند و شب قدرشان مانند شب های عادی می گذرد.

شاعر و نویسنده کشورمان در ارتباط دیدار شعرا با مقام معظم رهبری و توصیه ایشان به شعرا در خصوص سرودن شعرهای مرتبط با جنایات آمریکا افزود: این سخن مقام معظم رهبری دقیقا سخن خداوند است. در سوره شعرا، آخر این سوره خداوند می فرماید: شعرا به ۲ دسته تقسیم می شوند، بیشتر شعرا کسانی هستند که "وَالشُّعَرَاءُ یَتَّبِعُهُمُ الْغَاوُونَ" بیشتر کسانی هستند که اغوا می کنند و شعرشان ابزار و وسیله ای است در خدمت فریب دیگران و به مسایل بی ارزش و پوک می پردازند. گروه دیگری هم از شعرا هستند که "إِلا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ" گروه دوم کسانی هستند که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام می دهند و نسبت به ظلم عکس العمل به خرج می دهند و به شاعرانی اشاره می شود که در برابر ظلم بی تفاوت نمی مانند.

نکته ای که مقام معظم رهبری فرمودند دقیقا سخن حضرت حق است. و قرآن به این دو گروه از شعرا اشاره می کند و این دو گروه را با هم مقایسه می کند که گروه اول به شعرهای بی ارزش و پوک می پردازند ولی گروه دوم شعرهای می سرایند که ابزاری است در مقابل ظلم و ستم، اینجاست که حضرت آقا به گروه دوم از شعرا اشاره می کنند و شاعران را دعوت کردند که شعر بی تفاوت نداشته باشند.


انتهای پیام/
مرجع : بسیج مداحان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما