کد مطلب : ۳۱۱۶۴
هدف از پالایش وآموزش روحانیون و مداحان، بهرهگیری بیشتر از سفرهای عتبات است
حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر که در همایش روحانیون و مداحان عتبات عالیات منطقه تهران سخن می گفت با اشاره به اینکه حدود 5 میلیون و3000 هزار زائر ایرانی در سال، اعم از اربعین و دیگر مناسبت ها به عتبات عالیات سفر می کنند، افزود: حضور این تعداد زائر در عراق؛ سرمایه گذاری جدی تری در این زمینه می طلبد و نظام و حکومت باید در این باره تصمیم مناسب اتخاذ کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، آسیب های دوگانه عمل کردن در اعزام زائران به عتبات از طریق سازمان حج و زیارت و کاروان های آزاد را یادآور شد و گفت: این سیاست دو گانه قابل قبول نیست زیرا هیچ نهاد و ارگانی در کشور پاسخگوی مسائل و مشکلات زائران آزاد نیست.
وی با تأکید بر اینکه تعداد قابل توجهی از زائران عتبات عالیات از نادیده گرفتن حقوق شان درکاروان های آزاد گله و شکایت دارند، تأکید کرد: اعزام زائر به عتبات عالیات باید مدیریت شود و دستگاه خاصی در قبال آن پاسخگو باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر گفت: ما به دنبال دولتی کردن همه چیز نیستیم؛ ولی اگر بخواهیم از این فرصت برای تغییر و تحول روحی و اخلاقی در جامعه بهره بگیریم حتماً باید آن را مدیریت کنیم و جلوی آسیب های آن را به صورت منطقی بگیریم و اگر توجه نشود آسیب ها فراوانی در پی خواهد داشت.
وی افزود: سوء استفاده های مالی و بی توجهی به مسائل رفاهی و دینی زائران بخشی از این آسیب هاست که نظام نمی تواند در قبال این مسائل بی تفاوت باشد و باید قاطع و جدی برای آن تصمیم گیری کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه در مراسم اربعین زائرانی که در سامانه سماح ثبت نام کرده و تحت پوشش بیمه قرار گرفته بودند؛ به افراد حادثه دیده خسارت پرداخت شد، گفت: دو گانه عمل کردن در صدور روادید موجب شد؛ هیچ کس متولی گروهی از زائرین حادثه دیده که خارج از سامانه سماح روادید دریافت کرده و به عراق رفته بودند نشود.
وی افزود: هم اکنون خانواده های بیش از شصت شهید عزیز خوزستانی که اکثراً از قشر ضعیف هم هستند داغدار و گرفتارند و هیچگونه دیه و خسارتی به آنان پرداخت نشده است.
نماینده ولی فقیه تصریح کرد: در موضوع زیارت نظر حضرت امام(قدس سره) وم قام معظم رهبری(دام ظله) براین بوده است که حج و زیارت بگونه ای مدیریت شود که مردم با هزینه کمتری امکان سفر برایشان فراهم شود.
وی همچنین اقدامات صورت گرفته برای ایجاد ظرفیت های جدید در عتبات در راستای کاهش هزینه های اعزام زائر را برشمرد و گفت: حرکت در مسیر تحقق اهداف مورد نظر بعثه و سازمان حج و زیارت ادامه دارد و امیدواریم با کمک مسئولان کشور دوگانگی و اختلاف رویه در اعزام زائر نیز برطرف شود.
نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه هنوز زیرساخت های عراق در حد مطلوب نیست افزود: مشکلاتی را که در کوتاه مدت قابل حل است باید مسئولان مربوطه سریعاً حل کنند و بخشی از مشکلات همچون مسایل امنیتی نیز رفته رفته حل خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در ادامه به سفر سالانه حدود 5 میلیون و 200 هزار عراقی به ایران اشاره و برلزوم سازماندهی برای سرویس دهی مناسب به آنها تأکید کرد.
وی برخی از مشکلات زائران و گردشگران عراقی را در سفر به ایران برشمرد و با اشاره به اینکه زائران و گردشگران زیادی هم از دیگر کشورهای همسایه و آسیایی به قصد زیارت به ایران سفر می کنند افزود: باید بستر مناسب برای استفاده از این ظرفیت تبلیغی فراهم و خدمات بهتری به آنها ارائه شود.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر همچنین آماری از سفرگردشگران به برخی کشورهای اروپایی نظیر فرانسه را ارائه داد و با اشاره به اینکه فرهنگ خدمت به زائر و مسافر از گذشته در بین ایرانیان مرسوم بوده است، تصریح کرد: گردشگری دینی و سفرهای زیارتی را نمی توان کوچک شمرد و مسئولان نظام باید به این مقوله بیشتر توجه کنند و نباید فرصت ها را از دست داد.
وی با اشاره به اینکه افراد توانا و با تخصص های بالا در حوزه خدمات رسانی به زائران در بخش خصوصی فعال هستند، خواستار توجه جدی مسئولان به حوزه حج و زیارت شد.
نماینده ولی فقیه با تأکید بر اهمیت پیاده روی اربعین، افزود: برای اربعین سال آینده از همین امروز باید برنامه ریزی و اقدامات لازم انجام شود و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اربعین باید مردمی اداره شود تا تأثیرگذار باشد.
وی تأکید کرد: مردمی برگزار شدن مراسم اربعین به سازماندهی، مدیریت ونظارت نیاز دارد و سرمایه گذار باید خود مردم باشند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر سپس بحث جذب نیرو و استفاده از مدیران، روحانیون و مداحان توانمند در حوزه حج و زیارت را مهم خواند و با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته در این زمینه گفت: هدف از پالایش، آموزش و به روز رسانی اطلاعات عزیزان؛ آینده نگری و فراهم کردن شرایط بهتر و ارائه خدمات معنوی و بهره گیری بیشتر از این سفرهای معنوی و روحانی است.
وی افزود: با بحث هایی که در مسایل فکری و نظری بوجود می آید و شبهه افکنی ها و فعالیت های گسترده ای که در شبکه های تلویزیونی ضد انقلاب و فضای مجازی شاهد هستیم باید سطح آگاهی نیروهای فعال در حوزه زیارت به روز شود زیرا این شبکه ها با انتشارگسترده مطالب جهت دار شرایط را سخت می کنند و اگر مطالب ارائه شده به زائران متناسب با مخاطب نباشد عقب می مانیم.
نماینده ولی فقیه هدف از اقدامات صورت گرفته در معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری را استفاده از افراد شایسته و توانا ذکر کرد و از راه اندازی مرکز تخصصی آموزش حج و زیارت در قم در آینده نزدیک خبر داد.
وی با بیان این که برنامه ریزی صورت گرفته برای استفاده از ظرفیت حوزه های علمیه و انتخاب روحانیون برتر در حوزه حج و عمره و عتبات، درباره سیاست ها و برنامه های آینده بعثه مقام معظم رهبری در این حوزه توضیحاتی ارائه و تأکید کرد: ما به هیچ وجه دنبال تعطیلی حج نبوده ایم و تبلیغات سوء طرف مقابل مبنی بر این که ایرانی ها خودشان به حج نیامدند خلاف واقع بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر گفت: امسال نیز در زمان مناسب برای زمینه سازی اعزام زائران ایرانی به حج تمتع اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
همایش روحانیون و مداحان عتبات عالیات منطقه تهران که با حضور شماری از مسئولان بعثه مقام رهبری و سازمان حج و زیارت در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد همچنین حجت الاسلام والمسلمین سید محمد جواد مظلومی معاون فرهنگی بعثه در سخنانی برنامه های این حوزه را در بخش های فرهنگی و آموزشی برای روحانیون و مداحان اعزامی به عتبات تشریح کرد و آن را در راستای آماده سازی بیشتر زائران برای بهره مندی از این سفر معنوی دانست.
وی همچنین درباره طرح پالایش و اصلاح نظام جذب روحانیون و مداحان توضیحاتی داد و از راه اندازی دو سامانه جدید درآینده برای تحقق هدف به روز رسانی اطلاعات روحانیون و مداحان و فراهم کردن امکان اعزام از استان های مختلف خبر داد.
محمدرضا باقری معاون امور بین الملل و ابراهیم جهروتی مدیر حراست بعثه مقام معظم رهبری نیز دیگر سخنران این همایش بودند که درباره مسایل حوزه مسئولیت خود مطالبی بیان کردند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
مرجع : خبرگزاری صدا و سیما