تاریخ انتشار
شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۸
۰
کد مطلب : ۳۱۹۰۶
به همت دانشگاه علامه طباطبایی صورت گرفت

نشستی با محوریت «اربعین حسینی» در یکی از معتبرترین همایش‌های علمی جهان+ تصویر

نشستی با محوریت «اربعین حسینی» در یکی از معتبرترین همایش‌های علمی جهان+ تصویر
هجدهمین همایش سالانه انجمن مطالعات آرمان‌شهری اروپا امسال با محوریت موضوع «آرمانشهر و همبستگی» طی چهار روز در شهر گدانسک لهستان و با حضور مقامات اروپایی، اساتید دانشگاهی و سرشناس‌ترین نظریه‌پردازان سراسر دنیا و با حضور هیئتی از دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
در این همایش که امسال از تاریخ ۱۴ تا ۱۸ تیرماه به میزبانی دانشگاه «گدانسک» لهستان شکل گرفت، با سخنرانی رئیس جمهور اسبق لهستان، لخ واوسا و رئیس جنبش همبستگی اروپا آغاز شد و بیش از 200 سخنرانی و مقاله علمی در زمینه­‌های مختلف علوم انسانی با هدف تبیین مدلی برای جامعۀ ایده‌­آل جهانی برای همبستگی، با حضور سرشناس­ترین نظریه‌­پردازان ارائه شد.
امید بخش عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی که در این همایش چهار روزه حضور داشت، درباره جزئیات این برنامه گفت: در این همایش سلسله نشست‌­هایی با عنوان «آرمان‌شهرگراییِ میان فرهنگی اسلامی- ایرانی» توسط تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شد که مورد استقبال ویژۀ شرکت­‌کنندگان در این همایش قرار گرفت. از جمله مباحث مطرح­‌شده در این همایش بین‌­المللی، موضوع پیاده­‌روی اربعین حسینی به عنوان الگوی معاصر همبستگی بود.



وی برگزاری نمایشگاهی با محوریت پیاده‌روی اربعین حسینی در این همایش را از جمله برنامه‌های هیئت دانشگاه علامه طباطبایی معرفی کرد و افزود: در این همایش به مدت چهار روز نمایشگاهی از 60 عکس برگزیده از رویداد عظیم پیاد‌ه‌­روی اربعین در مرکز همبستگی اتحادیه اروپا برپا کردیم که علاوه بر بازدید شرکت­‌کنندگان در همایش، امکان بازدید برای عموم مردم در سالن اصلی موزۀ این مرکز فراهم شد که مورد استقبال بی­‌نظیر جامعۀ اروپایی قرار گرفت.
امیدبخش از دستاوردهای مهم این نمایشگاه چهار روزه را انعکاس واقعیات علمی و معنوی پیاده‌روی اربعین به اندیشمندان دانست و گفت: با توجه به اینکه هر ساله این حرکت عظیم توسط خبرگزاری­‌های جهان به خوبی منعکس نمی‌­شود، این نمایشگاه موجب شد بسیاری از اندیشمندان حوزۀ علوم انسانی با جزئیات و اهداف پیاده‌­روی اربعین حسینی آشنا شوند و از منظرهای مختلف علمی این واقعۀ خودجوش مردمی را مورد بحث و تحلیل علمی قرار بدهند.
وی افزود: از بازدیدکنندگان برجستۀ این نمایشگاه پروفسور «لایمن تاور سارجنت»، استاد 80 سالۀ دانشگاه میزوری امریکا را بود. پرفسور سارجنت، پدر معنوی مطالعات آرمان‌شهری و مؤسس انجمن مطالعات آرمان‌شهری امریکا و صاحب بیش از صدها مقاله، کتاب و نظریۀ پایه‌­ای در این زمینه است. «سارجنت» با بیان این که این نمایشگاه از منظر مطالعات آرمانشهری و بینارشت‌ه­ای در نوع خود بی‌­نظیر است، پیشنهاد داد که ابعاد مختلف پیاده‌­روی اربعین می­‌2تواند به عنوان مدل همبستگی مطرح شود و مبانی علمی و نظری آن توسط اندیشمندان حوزه­‌های مختلف علوم انسانی مورد بحث و بررسی بیشتری قرار بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: همچنین خانم پروفسور «لودمیوا گروشفسکا بلایم»، یکی از مدیران این همایش بین‌­المللی، ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان ایرانی دانشگاه علامه طباطبایی نظر داشت تک تک این تصاویر بهت­‌آور بود و اینکه برای اولین­ بار به عظمت و اهداف متعالی این پیاده­‌روی پی ­برده است و پیشنهاد داد این نمایشگاه به صورت دوره‌­ای در سایر کشورهای اروپایی برگزار شود تا امکان معرفی علمی و آشنایی اندیشمندان و مردم اروپا از این حرکت خودجوش و آرمان‌گرایانۀ عظیم انسانی به صورت مستقیم فراهم شود.


 
امیدبخش با اشاره به دیگر دستاوردهای این نمایشگاه چهار روزه گفت: از دستاوردهای این همایش و نمایشگاه عکس می­‌توان به پیشنهاد تهیۀ مجموعه مقالات علمی با موضوع اربعین به عنوان مدلی جهانی برای همبستگی و انتشار در نشریات معتبر بینالمللی با همکاری اعضای انجمن مطالعات آرمان‌شهری اروپا اشاره کرد.
همچنین موافقت­‌های اولیه برای برگزاری نمایشگاه و نشست­‌های تخصصی مشابه در خصوص پیاده‌­روی اربعین و مطالعات آرمانشهری در چندین مرکز اروپایی حاصل شد. یادآور می‌شوم برگزاری این نمایشگاه با حمایت و توجه ویژه هیات رئیسه دانشگاه علامه طباطبایی و دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی به خصوص آقایان دکتر حسین سلیمی و دکتر غلامرضا ذکیانی مقدور بود و جا دارد از ایشان تشکر ویژه کنم.

اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی که در این همایش به ارائۀ سخنرانی علمی و نیز به برگزاری نمایشگاه عکس راهپیمایی اربعین پرداختند عبارتند از آقایان: دکتر محمدکاظم شاکر (از گروه علوم قرآن و حدیث)، دکتر علیرضا امیدبخش (از گروه زبان اسپانیایی)، دکتر میرسعید موسوی رضوی (از گروه مترجمی زبان انگلیسی)، دکتر محمدامیر جلالی (از گروه زبان و ادبیات فارسی)، دکتر پارسا خانقاه (از گروه فلسفه)؛ آقای دکتر علیرضا توکلی طرقی (از گروه علوم کامپیوتر) از دانشگاه شهید بهشتی و طراحان و مجریان فنی آقایان محمد امین پرواس و سیدعلیرضا سیدموسوی و حسین باغبان به عنوان عکاس و فیلمبردار طی چهار روز این نمایشگاه را برگزار کردند و به زبانهای انگلیسی، اسپانیایی و آلمانی به بازدیدکنندگان اطلاع رسانی کردند.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما