تاریخ انتشار
شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۴
۰
کد مطلب : ۳۱۹۳۰

رونمایی از قدیمی‌ترین تصاویر از عتبات در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

رونمایی از قدیمی‌ترین تصاویر از عتبات در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
سیدعلی موجانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، از انتشار اثری جدید با محوریت میراث تشیع خبر داد و گفت: کتاب «مکاشفه و تماشا؛ سفر به قلب جهان شیعه» حاصل یک سال همکاری و برنامه‌ریزی مشترک است که به زودی منتشر و همزمان با ایام برگزاری شصت و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به محتوای اثر توضیح داد: کتاب مجموعه تصویری از سه آلبوم است؛ دو آلبوم متعلق به دوره قاجار است که در آن اولین تصاویر موجود از عتبات عالیات در عراق درج شده است، اماکنی که در سفر ناصرالدین شاه زیارت و به دستور او تصویربرداری شد تا حافظه مکتوب و تصویری از میراث تشیع در آن منطقه بماند. منطقه‌ای که از حوزه ایران خارج شده بود.
رایزن فرهنگی ایران در آلمان ادامه داد: آلبوم دیگر به دستور مظفرالدین شاه تهیه شد؛ زمانی که بعد از نزدیک به ۳۰ سال تلاش دولت ایران در دوره ناصرالدین شاه برای اعمار و احیای اماکن مقدس و تربت‌های ائمه(ع) در عراق که از قلمرو دولت ایران خارج شده بود و امکان داشت که دولت عثمانی آنها را تخریب کند و برای بازسازی آن سه دهه تلاش صورت گرفت. در واقع آلبوم دوم این تغییرات را ثبت کرده است.
به گفته موجانی؛ آلبوم سوم هم یک عکاس آلمانی در فاصله سال‌های 2001- 2006 در سفری که به اصفهان، قم و مشهد داشت از اماکن شیعی و حوزه‌های علمیه در این مکان‌ها تصویربرداری کرده است. به این نتیجه رسیدیم که با همکاری وزارت خارجه ایران و آلمان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری اصفهان، میراث فرهنگی، کاخ گلستان، حوزه علمیه قم و یونسکو مجموعه این تصاویر را در کتابی با 261 صفحه آماده نشر کنیم. این مجموعه برای نمایشگاه کتاب فرانکفورت منتشر می‌شود.
وی همچنین از برپایی نمایشگاهی با محوریت عکس‌های موجود در سه آلبوم یاد شده در شهرهای مختلف خبر داد و افزود: 160 تصویر از این تعداد از آرشیو قرار است در قالب نمایشگاهی سه ماهه در ایران در شهرهای مشهد، قم، تهران، اصفهان و بعد عراق در شهر کربلا و بعد به مدت سه ماه در برلین و بامبرگ آلمان در شش ماهه دوم سال در خواهد آمد.
موجانی هدف از برپایی این نمایشگاه و انتشار کتاب «مکاشفه و تماشا؛ سفر به قلب جهان شیعه» را نشان دادن هویت یکپارچه جهان تشیع عنوان کرد و گفت: هدف این است که نشان دهیم که اقلیم یکپارچه‌ای در حوزه فرهنگ تشیع وجود داشته و تاثیر معماری، فضای شهری، روابط انسان‌ها، مدارس علمیه، وقف‌ها و اماکن مقدس چنان عمیق بوده که فرهنگ‌سازی تشیع طی دو قرن اخیر که دست تطاول سیاسی مرزهای بین عراق عرب و عراق عجم را ایجاد کرد و عتبات عالیات از ایران جدا شد و در قلمرو خاک کشور دیگری قرار گرفت، دستخوش تغییر نکرد و این هویت حفظ شده و امروز به دست ما رسیده است/
مرجع : تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما