تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۹
۰
کد مطلب : ۳۲۳۸۱
اختتامیه آیین تجلیل از نوگلان حسینی برگزار شد

هدف نوگلان حسینی تربیت مداحان در تراز انقلاب اسلامی است

هدف نوگلان حسینی تربیت مداحان در تراز انقلاب اسلامی است
آیین اختتامیه یازدهمین دوره تجلیل از نوگلان حسینی (مداحان دانش‌آموز) صبح پنجشنبه ۲۵ آبان ماه در سالن اصلی فرهنگ‌سرای اندیشه با حضور محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حاج مصطفی خورسندی رییس کانون مداحان و شاعران آیینی کشور، علیرضا بیگی نژاد رییس سازمان دانش آموزی و نیز مداحان و ذاکران پیشکسوت و جمعی از پیر غلامان اهل بیت(ع) برگزار شد.
در ابتدای مراسم، قاری بین‌المللی نوجوان، امیرحسین یادگاری آیاتی چند از کلام الله مجید قرائت کرد و در ادامه مجید یراق بافان به عنوان مجری برنامه ضمن خیر مقدم و عرض تسلیت ایام سوگواری ماه صفر، از محمدمیثم میثمی رییس فرهنگ­سرای اندیشه و مدیر فرهنگی هنری منطقه ۷ شهرداری تهران به عنوان میزبان برنامه دعوت کرد تا به روی سن بیاید.
مراسم نوگلان حسینی مداحانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت می‌کند
میثمی ضمن خیر مقدم به حضار، گفت: از سازمان دانش‌آموزی شهر تهران، اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان تهران و دوستانمان در کانون مداحان سپاسگزارم که اتفاقی مبارک را در این دوره رقم زدند؛ مسئله‌ای که این دوره را متمایز می کند دقت نظر و حساسیت ویژه ای است که هیأت انتخاب و داورانمان در انتخاب و قضاوت استعداد دانش آموزان داشتند.
وی ادامه داد: به رغم حساسیتی که امسال در انتخاب شرکت کنندگان مرحله اول بود، آمار شرکت کنندگان دو برابر پارسال شد، همچنین تلاش کردیم زمان بندی حضور دانش آموزان نیز به گونه ای باشد که زمان کوتاه تری را برای آزمون ها صرف کنند.
مولودی خوانی نوجوانان را در اعیاد بسنجیم
رییس فرهنگ­سرای اندیشه گفت: اگر بتوانیم برای دوره های بعد، مناسبتی از اعیاد بزرگ شیعه انتخاب کنیم و نوجوانان را در مولودی خوانی بسنجیم اتفاق های خوبی می افتد.
میثمی افزود: با سازمان تبلیغات اسلامی هماهنگی هایی شده است که بلافاصله پس از پایان این آیین دوره های تخصصی را برای منتخبان برگزار کنند تا در فن مداحی و بصیرت افزایی تقویت شوند هدف اصلی ما تربیت مداحان در تراز انقلاب اسلامی است.
پس از پخش کلیپی از روند برگزاری ده دوره مراسم نوگلان حسینی؛ علیرضا بیگی نژاد رییس سازمان دانش آموزی به پشت تریبون رفت و به سخنرانی پرداخت.
مداحی نوعی الگودادن به مخاطبان و شخصیت پردازی اجتماعی است
بیگی نژاد رئیس سازمان دانش آموزی آموزش و پرورش شهر تهران گفت: هر مکتبی برای انسان ها راه و رسمی دارد، در مکتب امام حسین(ع) اساس تربیت انسان ها عزت مداری و حریت و آزادی است، از این رو اگر عاشورا یک روز بود، ولی امتداد آن تا ابدیت کشیده شده است و این به جهت آرمان والای امام حسین(ع) در قیام مقدسشان بود.
وی افزود: مفاهیم متعالی عاشورا را باید در دعاهای ویژه ای مثل دعای عرفه، مناجات شعبانیه، دعای کمیل و ابوحمزه و سایر ادعیه مقدس دنبال کرد، چرا که ائمه اطهار (ع) ظریف ترین روح معنوی و مناجات را با خداوند خود داشتند، تعابیر اعتقادی در این دعاها به مشتاقان عشق، شهادت، معرفت و روح یکتاپرستی را القا می‌کند.
بیگی نژاد با اشاره به اینکه قیام امام حسین(ع) از دو جنبه کلی قابل بررسی است، ادامه داد: اول جنبه جانبازی، فداکاری، ایثار و شهادت است که امام حسین(ع) با یاران خود چه جنبه هایی از ایثار و شهادت را رقم زدند، دومین جنبه از قیام امام حسین(ع) که بسیار اهمیت دارد. جنبه پیام رسانی واقعه عاشورا است که با کمی تعمق و ژرف اندیشی  به این می رسیم که شاید مهمتر از جنبه اول قابل بررسی  و تامل بیشتری باشد، چرا که عزاداری امام حسین(ع) معمول نیست بلکه به یک فرهنگ فراگیر تبدیل شده است، بعد از گذشت ۱۴۰ سال شاهد هستیم که میلیون ها نفر عزادار سرور و سالار شهیدان هستند.
وی افزود: به همین دلیل شیعیان برای نگهداشت اهداف امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورا تلاش ویژه ای دارند چرا که مهمتر از همه ایثار و فداکاری و رساندن پیام امام حسین(ع) به سراسر جهان است، یکی از بزرگترین مصادیق این فرهنگ بزرگ اسلامی مداحی است که شما به عنوان پرچمداران اصلی این فرهنگ در حال اشاعه این فرهنگ بزرگ هستید، مداحی نوعی الگودادن به مخاطبان و شخصیت پردازی اجتماعی است، در قالبی که پیام اصلی امام حسین(ع) به گوش جهانیان رسانده شود.
رییس سازمان دانش آموزی تهران گفت: همکاران ما در سازمان دانش آموزی شهر تهران، در بیش از ۴ هزار مدرسه در تهران نزدیک به ۱۵ هزار نفر را در مسابقه نوگلان حسینی شرکت دادند و در پایان بعد از اینکه از هر مدرسه حداقل ۵ نفر به منطقه معرفی شدند؛ در سه مقطع ابتدایی، متوسط اول و دوم، بعد از بررسی و داوری از هر مقطع ۵ دانش آموز را به استان معرفی کردند یعنی از هر منطقه ۱۵ نفر به علاوه مدارس استثنایی که در نهایت ۳۰۰ دانش آموز مداح برتر به استان معرفی شدند.
وی ضمن قدردانی از معلمان تربیتی، دبیران دینی و قرآن و معاونان پرورشی که همگی در این کار شرکت فعال داشتند، در نهایت این ۳۰۰ نفر در فرهنگسرای اندیشه داوری شدند و امروز از ۱۵ نفر برگزیدگان تجلیل می کنیم.
بیگی نژاد خطاب به دانش آموزان شرکت کننده در یازدهمین دوره تجلیل از نوگلان حسینی گفت: همه شما حائز رتبه هستید  به علت برخی محدودیت ها، چند نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند و همه شما به عنوان پیرغلام و مداح امام حسین(ع) آینده درخشانی خواهید داشت.
وظایف یک مداح قبل، حین و بعد از مداحی چیست؟
حاج مصطفی خورسندی رییس کانون مداحان و شاعران آیینی کشور نیز در سخنانی گفت: به عنوان یک مداح، وظیفه ما، قبل از اینکه میکروفن به دست بگیریم و مداحی کنیم چیست؟ چند تا سوال را باید در ذهن خودمان مرور کنیم. وظیفه ما قبل از اینکه میکروفن بگیریم و برنامه‌ای اجرا کنیم چیست؟ ما وقتی میکروفن به دست گرفتیم، چه وظایفی داریم و چگونه باید تلاش کنیم؟
این ذاکر اهل بیت ادامه داد: وقتی میکروفن به دست می‌گیریم، باید بدانیم چه اشعاری را باید بخوانیم، چه مطالبی را باید بگوییم و چه نباید بگوییم، مستندات چیزهایی که می‌گوییم کجاست. با چه مطالعه ای حرف می‌زنیم و از چه کتب معتبری استفاده می‌کنیم؟ اما بعد که میکروفن را روی زمین گذاشتیم، چه وظیفه ای داریم؟! خواهش می کنم، نوگلان حسینی سخنان کاتبان را گوش بدهند پیرامون این سه موضوع؛ قبل از مداحی، زمان مداحی و زمانی که میکروفن مداحی را زمین می‌گذارم.
نوگلان؛ بگردید و مربی خوب پیدا کنید
وی افزود: به اینکه از روی سی دی و با تقلید جلو بروید، اکتفا نکنید. لازم است که در شروع کار تقلید کنید اما از کسانی که شایستگی های لازم را داشته باشند تقلید کنید. ضمن اینکه سبک را تقلید کنید نه صدا را، اما لازم است که صد در صد زیر سایه یک استاد کارتان را ادامه دهید.
خورسندی ادامه داد: استادتان باید خودش استاد دیده باشد. او که نمی خواهد بازیگر خوبی باشد اما مربی خوبی باید باشد. بعضی ها بازیگران بسیار خوبی هستند اما مربی خوبی نیستند؛ ممکن است که بعضی ها بازیگر خوبی در این زمینه نباشند اما مربی خوبی باشند. بگردید مربی خوب برای خود پیدا کنند و از دانش او بهره مند شوید.
وی با اشاره به کلمه مداح گفت: «میم» مداح یعنی متدین بودن، نماز اول وقت، ترک محرمات، احترام به والدین، «دال» مداح یعنی دانش، در هر عرصه ای که می خواهید وارد شوید دانش لازم آن را داشته باشید، «الف» مداح یعنی اخلاص، ادب، اخلاق و «ح» مداح یعنی حسن سلیقه و حسن انتخاب، چه چیزی را کجا بخوانم.
در ادامه پس از اجرای سرود توسط گروه سرود دانش آموزی آوای رضوان؛ محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به سخنرانی پرداخت.
تجمع کربلا، بزرگترین تجمع انسانی جهان است
محمود صلاحی با عرض تسلیت رحلت پیامبر اسلام(ص) و شهادت امام حسن عسگری (ع) و امام رضا (ع) گفت: امسال هم بزرگترین تجمع انسانی جهان حول محور محرم و حماسه عاشورا در روز اربعین برگزار شد؛ که هم بزرگترین تجمع دینی بود و هم بزرگترین تجمع انسانی. می‌گویند در گذشته، در چین، در میدانی پنج میلیون نفر جمع شدند، اما در روز اربعین حدود بیست میلیون انسان با پای پیاده و ماشین و هواپیما خودشان را به کربلا می‌رسانند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اضافه کرد: این تجمع بزرگ، هم افتخاری برای شیعه و هم برای تمام مسلمانان است و هم برای بشرِ آزاده؛ چرا که ما به امام حسین(ع) می‌گوییم سرور آزادگان جهان. این تجمع درسی بزرگ برای تمام مسیحیان و تمام مردم جهان است. خوشحال باشیم که مداحان و سخنرانان و تمام مردم به خوبی به وظایف شان عمل کردند و ما یک محرم و صفرِ پرشکوهی داشتیم و همه دنیا تصاویر آن را مخابره کرد.
حضور دو میلیون تهرانی در پیاده روی جاماندگان حسینی
صلاحی گفت: خدمت کردن به امام حسین (ع) سعادتی است که نصیب شما نوگلان حسینی شده است، رحمت و کمک امام حسین (ع) به زائران و خدمتگزارانش را در پیاده روی اربعین دیدیم و مسیر رسیدن به امام حسین (ع) مسیری است که انسان را به تعالی می‌رساند.
وی افزود: این تجمع با نام امام حسین(ع) و البته به کمک مردم انجام شد. کسی گرسنه ماند؟ کسی بی‌سرپناه ماند؟ چادر و پتو کم آمد؟ اگر بخواهیم خودمان کاری انجام بدهیم، هم پتو و هم چادر کم می‌آید. مداحان به خصوص نوگلان حسینی و نوجوانان باید بیشتر دقت کنند. برای امام حسین(ع) بخوانید نه برای تلویزیون و جمعیت که بیشتر باشد.
محمود صلاحی با اشاره به برگزاری راهپیمایی جاماندگان حسینی در روز اربعین در شهر تهران گفت: سال گذشته ساعت ۶ صبح میدان امام حسین(ع) جمع شدیم، ساعت یک ربع به هفت راه افتادیم و یکی دو ساعت بعد رسیدیم. اما امسال جمعیت به قدری بود که تا ظهر همین طور مردم به سمت شهرری می‌آمدند و برآورد تا دو میلیون نفر بود. مثل راهپیمایی‌های دیگر هم نبود که مردم ۹ و ۱۰ صبح بیایند، ساعت ۶ در میدان جمع شدند. کسی که ۶ صبح می‌آید یعنی ۵ صبح بیدار شده و راه افتاده است.
تشکر از صداوسیما برای پوشش مراسم اربعین
وی افزود: از نهادهایی که به متجلی شدن هرچه بیشتر پیاده روی اربعین و کارهایی که برای فرهنگ سازی درباره امام حسین (ع) می‌شود تشکر می‌کنم و از صدا و سیما سپاسگزارم که لحظه به لحظه در کنار زائران امام حسین (ع) و جاماندگان از پیاده روی اربعین بود و شکوه این راهپیمایی را به تصویر کشید.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پایان گفت: من باید از شما مداحان، پیرغلامان حسینی، نوکران اهل بیت تشکر کنم که همه ساله در برگزاری مراسم اربعین و سایر عزاداری های محرم و صفر کمک می‌کنند. همچنین از وزارت آموزش و پرورش که این برنامه را با کمک آنها برگزار می‌کنیم و از تمام نوگلان، پدر و مادرهایشان تشکر می‌کنم.
تجلیل از پیرغلامان اهل بیت؛ یدالله بهتاش و مهدی آصفی
پیش از اهدای جوایز نیز نوگل حسینی؛ محمدرضا جدیدوند به ذکر مصیبت پرداخت. آیین تجلیل از «یدالله بهتاش» و «مهدی آصفی» نیز از دیگر بخش این مراسم بود. در پایان با حضور ... برگزیدگان یازدهمین دوره آیین تجلیل از نوگلان حسینی جوایز خود را دریافت کردند.
در مقطع متوسطه اول؛ محمدرضا جدیدوند به عنوان رتبه اول؛ علاوه بر تندیس نوگلان حسینی و لوح تقدیر، مبلغ پنج میلیون ریال جایزه و تکه‌ای از سنگ‌قبر مطهر امام حسین(ع) در قالب نگین انگشتری دریافت کرد. علی معینیان رتبه دوم نیز علاوه بر نگین انگشتری، تندیس و لوح تقدیر، مبلغ سه میلیون ریال جایزه گرفت. محمد مهدی فردوسیان رتبه سوم نیز دو میلیون ریال جایزه، تندیس، لوح تقدیر و نگین انگشتری دریافت کرد. همچنین در این مقطع از جمال ولی به عنوان رتبه برگزیده تقدیر شد.
در مقطع متوسطه دوم محمد جواد اکبری رتبه اول علاوه بر تندیس نوگلان حسینی و لوح تقدیر، مبلغ پنج میلیون ریال جایزه و تکه‌ای از سنگ‌قبر مطهر امام حسین(ع) در قالب نگین انگشتری دریافت کرد. عرفان علمی رتبه دوم نیز علاوه بر نگین انگشتری ، تندیس و لوح تقدیر، مبلغ سه میلیون ریال جایزه گرفت. و علی جعفری حائز رتبه سوم شد و دو میلیون ریال جایزه، تندیس، لوح تقدیر و نگین انگشتری دریافت کرد. از سجاد بابایی رتبه برگزیده هم تقدیر شد.
در مقطع ابتدایی هم محمدحسن احمدی رتبه اول علاوه بر تندیس نوگلان حسینی و لوح تقدیر، مبلغ پنج میلیون ریال جایزه و تکه‌ای از سنگ‌قبر مطهر امام حسین(ع) در قالب نگین انگشتری دریافت کرد. ابوالفضل سجده رتبه دوم نیز علاوه بر نگین انگشتری، تندیس و لوح تقدیر، مبلغ سه میلیون ریال جایزه گرفت. حسین صادقی رتبه سوم هم دو میلیون ریال جایزه، تندیس، لوح تقدیر و نگین انگشتری دریافت کرد.
مرجع : مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما