تاریخ انتشار
شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۴
۰
کد مطلب : ۳۲۶۷۰

ابداع هنرمندان ایرانی برای ساخت درهای بارگاه حضرت مسلم(ع)+تصاویر

ابداع هنرمندان ایرانی برای ساخت درهای بارگاه حضرت مسلم(ع)+تصاویر
درب‌های آستان حضرت مسلم بن عقیل(ع) که به تازگی در آبادان ساخته شده به‌زودی به شهر کوفه و بارگاه ایشان منتقل می‌شود.
عرض درهای ساخته شده آستان مقدس حضرت مسلم(ع) 3 متر و 12 سانتی‌متر و  ارتفاع آن 5 متر و 25 سانتی‌متر تعبیه شده است.
درهای آستان حضرت مسلم(ع) به صورت 2 رو هستند به‌طوری که یک روی درها کاملاً با نقره، نقش و نگار داده شده و بر روى دیگر درهای ساخته شده، نقش‌های خاتم‌کاری قرار گرفته است.


 
درهای ساخته شده بر رواق بانوان که به صحن مطهر گشوده مى‌شود، قرار داده خواهد شد.
این سبک از ساخت در که یک سوی آن نقره و سوی دیگر خاتم‌کاری شده است برای نخستین بار در عتبات عالیات بکار برده می‌شود.
هزینه ساخت این درها از سوى آستان حضرت مسلم(ع) و مردم نیکوکار آبادان، تامین شده است.
هادی انصاری؛ پژوهشگر و تاریخ‌شناس درباره درهای ساخته شده برای بارگاه حضرت مسلم(ع) توضیح داد: درهای این‌ چنینی با این هنر و کیفیت، برای نخستین بار در اعتاب مقدسه ساخته می‌شود.
وی ادامه داد: در گذشته یک روی درهای اعتاب مقدسه را با طلا یا نقره و روی دیگر را با چوب یا تخته ساده‌ای تزیین می‌کردند اما نقش و نگار در ساخته شده با همه درهای قبلی متفاوت است.


 
این پژوهشگر و تاریخ‌شناس در تشریح نقطه جایگزینی این درها و علت خاتم‌کاری در بخش دیگر درها تصریح کرد: در ضلع شرقی مرقد مطهر حضرت مسلم(ع) رواقی زیبا ساخته شده که حدود یکسال قبل مراسم افتتاح آن انجام گرفته است؛ این در رو به صحن باز و بسته می‌شود بنابراین باید منظره یک سوی آن نقره و روی دیگر در با خاتم‌کاری تزیین شود تا زیبایی خاصی را جلوه‌گر باشد.
به گفته انصاری، هنرمندان این درها را با ظرافت و زیبایی خاصی ساخته‌اند و قرار بر این است تا در اولین فرصت کار نصب و بهره‌برداری انجام گیرد.
وی اظهار کرد: درهای اصلی بارگاه حضرت مسلم(ع) از روکش طلا است و درهای جدیدی که برای رواق شرقی تدارک دیده شده نیز از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است. 

 
گفتنی است، مسلم بن عقیل بن ابی طالب، اولین شهید از یاران امام حسین(ع) و پسر عموی آن حضرت که در کوفه به شهادت رسید. مسلم، قبل از حرکت امام حسین(ع) به سوی کوفه، به نمایندگی از وی به کوفه رفت تا اوضاع و شرایط آنجا را مشاهده و به امام گزارش کند که اگر کوفیان در دعوت خویش مصرّ و صادق‌اند، امام به کوفه برود.
وی در گزارشی که 27 شب قبل از شهادتش به امام نوشت، از آمادگی کوفیان خبر داد. با نصب عبید الله بن زیاد به حکومت کوفه و ترس و هراس کوفیان از او، آنان به ناگاه از اطراف مسلم پراکنده شدند و سرانجام وی در روز عرفه (سال 60ق) به شهادت رسید.
اما بارگاه و حرم شریف حضرت مسلم (علیه السلام)، در قسمت شرقی مسجد کوفه واقع شده است؛ بالای ضریح‌، گنبدی قرار دارد که سطح بیرونی آن کاشی کاری شده است.حرم حضرت مسلم(علیه السلام) چندین بار مرمت و بازسازی و توسعه پیدا کرده است.
مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما