تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۰
۰
کد مطلب : ۳۲۷۸۲

اجرای طرح توسعه حرم حضرت زینب(س)/ تمهیدات برای اسکان زائران اربعین در حرم سیدالشهدا(ع)

اجرای طرح توسعه حرم حضرت زینب(س)/ تمهیدات برای اسکان زائران اربعین در حرم سیدالشهدا(ع)
حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات توضیحاتی را درباره چندین سال فعالیت این ستاد و برنامه‌های آینده آن ارائه کرد.
 
خدمات شبانه‌روزی و 15 روزه ستاد عتبات به زائرین اربعین

پلارک با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات حول دور محور در اعتاب مقدسه توجه خاص و ویژه‌ای را در 12 سال گذشته داشته و دارد، اظهار داشت: بازسازی و توسعه اعتاب و موفقیت‌های ارزشمندی که حاصل شده و برخی از آنها در آینده نزدیک افتتاح می‌شود بخشی از این اقدامات است.
وی با اشاره به اینکه این ستاد یکی از محوری‌ترین سازمان‌هایی است که در ستاد مرکزی اربعین وظایفی را بر عهده داشته و در زمینه سازماندهی، نظم، هماهنگی، پشتیبانی، اسکان و تغذیه 3 میلیون زائر اقداماتی را اجرایی کرده است، گفت: خدمات یک ماهه ستاد مرکزی اربعین به عنوان رئیس کمیته اسکان، تغذیه و مشارکت‌های مردمی که به صورت فشرده در ظرف مدت 15 شبانه‌روز انجام گرفته بخش دیگری از اقدامات بزرگ این ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده است.

توسعه فضای حرم امام علی(ع) به 300 هزار مترمربع

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه در 2 سال قبل تمام توان خود را در بازسازی قبور و ضریح‌ها و آستان‌های اعتاب مقدسه به کار گرفته‌ایم، خاطر نشان کرد: اقداماتی در حرم حضرت علی (ع)، حرم امام حسین (ع)، امامین جوادین در کاظمین و امامین عسگرین در سامرا بخشی از این فعالیت‌ها است. این در حالی است که در حرم امام رضا (ع)، حرم فاطمه معصومه (س)، حرم حضرت شاهچراغ شکوه و عظمت زیادی وجود دارد اما ستاد بازسازی عتبات عالیات با اقدامات خود تلاش کرد تا رنج و اندوه موجود در حرم‌های امام علی(ع) و امام حسین(ع) را با توسعه اقدامات عمرانی و حضور هر چه بیشتر زائرین بزداید.
پلارک افزود: بازسازی حرم‌های مطهر در اعتاب مقدسه پایان پذیرفته و در حال اقدامات توسعه‌ای هستیم به همین دلیل با اولویت‌بندی و نیازسنجی خیز بلندی برای پذیرایی از زائرین در ایام خاص برداشته و می‌کوشیم عزت و کرامت زائرین را به ویژه در نجف اشرف و حرم امیرالمؤمنین(ع) افزایش دهیم. این در حالی است که گنجایش حرم مطهر امام علی(ع) کمتر از امامزاده صالح بوده اما با کار جهادی توانستیم 11 هزار مترمربع فضای این حرم را به بیش از 300 هزار مترمربع برسانیم که البته برکت این اقدامات به نام حضرت فاطمه(س) و نامگذاری طرح توسعه حرم امام اول شیعیان به نام صحن حضرت زهرا(س) بوده است.

90 درصد مواد استفاده شده در صحن حضرت زهرا (س) ایرانی است

وی با بیان اینکه سال 97 سال پایانی پروژه صحن حضرت زهرا (س) است، افزود: با کار عمرانی کمتر از 6 سال پروژه این صحن پایان پذیرفته و با زیباترین معماری ایرانی و اسلامی و با بهترین مصالح ممکن که همگی از معادن، سنگ‌ها و منابع کشورمان تهیه شده تحویل تولیت‌های آن آستان‌ها و جهت بهره‌مندی زائران خواهد شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به اینکه فقط 10 درصد هزینه‌های صورت گرفته در صحن حضرت زهرا (س) از اجناس خارجی بوده است، ادامه داد: این در حالی است که اقدامات صورت گرفته در حال حاضر در صحن حضرت زهرا (س) به مرحله رفع مشکلات ریز جهت بهره‌مندی از پروژه توسط زائرین صورت می‌گیرد.

پلارک تصریح کرد: توسعه حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) به عنوان صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب(س) منجر به افزایش 160 هزار مترمربع به زیربنای حرم مطهر خواهد شد که البته در فازهای بعدی گنجایش بیشتری از فضای فیزیکی به حرم افزوده می‌شود. همچنین در حال حاضر این صحن دارای 28 درصد پیشرفت پروژه است.

استفاده زائرین اربعین از فضای غیرزیارتی صحن حضرت زینب (س) در کربلا

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: در اربعین سال جاری قسمت‌های غیرزیارتی صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب(س) با پیشرفت پروژه می‌تواند پذیرای زائرین باشد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: اولویت سوم ستاد بازسازی عتبات عالیات در اجرای اقدامات عمرانی به توسعه حرم امامین جوادین در کاظمین بازمی‌گردد و با آنکه عملیات اجرایی این طرح توسعه‌ای از 2 سال قبل پیگیری می‌شود توانسته‌ایم تاکنون 2 شبستان غربی و شرقی به این حرم را بیفزاییم که در آینده نزدیک شاهد افتتاح آن خواهیم بود.

پلارک خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی و نقشه‌برداری صحن حضرت امام زمان (عج) و امام رضا(ع) در کاظمین آغاز شده که در 5 سال آینده این پروژه به مرحله افتتاح خواهد رسید ضمن اینکه در حرم امامین عسگرین در شهر سامرا هم به دلیل اهمیت خاص آنجا اقدامات عمرانی خاصی را آغاز کرده‌ایم هر چند که در چند سال اخیر شاهد حضور تعداد کمی از زائرین به میزان 150 نفر در روز بودیم اما با اقدامات توسعه‌ای به ویژه در ایام اربعین خیل انبوهی از زائرین به سامرا مراجعه کرده‌اند. ضمن اینکه مراحل تکمیل طرح توسعه حرم مطهر هم بعد از تخریب مناره‌ها که در چند سال گذشته از سوی تروریست‌ها صورت گرفته بود عملیات اجرایی در اسفند 96 با امضای تفاهم‌نامه‌ای بین ستاد بازسازی عتبات عالیات با دیوان وقفی شیعی صورت گرفته است.

افتتاح نیمی از 600 هزار مترمربع زیر بنای افزوده شده به اعتاب در سال‌جاری/ افزایش 15 درصدی ظرفیت پذیرایی زائران اربعین

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: بیش از 600 هزار مترمربع زیربنا به جز حرم امامین عسگرین در دستور اجرا از سوی ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده است که 50 درصد آنها در سال جاری به مرحله اجرا می‌رسد و بقیه آن هم ظرف 3 سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

پلارک با اشاره به اینکه در بحث تغذیه و اسکان زائرین اربعین در سال جاری پیش‌بینی ستاد بازسازی عتبات عالیات افزایش ظرفیت خدمات‌رسانی به میزان 10 درصد است، خاطر نشان کرد: این در حالی است که ظرفیت پذیرایی در سال 96 نسبت به سال 95 بیش از 15 درصد افزایش داشته است. ضمن اینکه 800 هزار فضای اسکان و پذیرایی از زائرین با 6 میلیون پرس غذا در طول 24 ساعت از سوی عوامل و موکب‌های وابسته به ستاد بازسازی عتبات عالیات بخشی از خدماتی بود که به زائرین اربعین ارائه شده است.

وی افزود: در سال 97 که سال افتتاح پروژه‌های عمده ستاد بازسازی عتبات عالیات و در حقیقت بهره‌برداری از پروژه‌ها به صورت جشنواره‌ای از افتتاحیه‌ها خواهیم بود صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف، پروژه‌ شبستان‌های غربی و شرقی در حرم امامین جوادین در کاظمین، پروژه ترفیع گنبد و لاغرسازی ستون‌های ضریح مطهر حضرت سیدالشهدا در کربلا، بهره‌برداری از 50 پروژه کوچک شامل نیم ضریح، درب‌ها و ... خواهیم بود.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: به دلیل امانت‌داری نذر مردم تلاش کردیم دقیقاً نذورات را در جاهای مدنظر نیت مردم خرج کنیم ضمن اینکه صرفه‌جویی زیادی هم در پروژه‌ها داشته‌ایم و می‌توانیم اعلام کنیم که تمامی پروژه‌ها بدون سود از سوی پیمانکاران اجرایی شده است و آنها فقط هزینه‌های خود را دریافت کرده‌اند.
هماهنگی با یونسکو برای اجرای طرح توسعه حرم حضرت زینب(س)

پلارک با بیان اینکه حسابرسی مربوط به بیت مقام معظم رهبری در محل ستاد بازسازی عتبات عالیات مستقر بوده و تمامی موارد دقیق و بدون شبهه اقدامات مورد تأیید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در حرم حضرت زینب(س) و حرم حضرت رقیه(س) در سوریه از سه سال قبل طراحی و برنامه‌های توسعه‌ای در آنجا برنامه‌ریزی شده که بخشی از آنها اجرایی شده است. ضمن اینکه عوامل ستاد بازسازی عتبات عالیات در حرم حضرت زینب(س) مستقر و اقدامات بازسازی در آنجا را آغاز کرده‌اند. همچنین ساخت مضیف (مهمانسرا) برای پذیرایی از زائرین صورت گرفته که در آینده نزدیک مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت اما چون تولیت و متولی حرم حضرت زینب (س) شخصی است با وی مذاکراتی صورت گرفته تا طرح توسعه این حرم تا شعاع 150 متری و افزودن به آستان به مرحله اجرا در آید که مورد استقبال قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی اقدامات عمرانی برای طرح توسعه حرم حضرت زینب(س) بافت سنتی و قدیمی اطراف این حرم است چرا که باید هماهنگی ویژه‌ای با یونسکو به دلیل ساختمان‌های تاریخی صورت گیرد، تصریح کرد: خیلی از مسئولان را برای بازدید از پروژه‌های ستاد عتبات عالیات از نزدیک به عراق برده‌ایم و آنجا روند پیشرفت را به صورت عینی ملاحظه کرده‌اند.

برنامه‌ریزی ویژه برای تنوع بخشی در غذای زائرین اربعین در طول مسیر

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه بیش از 90 درصد هزینه‌های صورت گرفته در پروژه‌های ستاد عتبات عالیات در عراق از داخل کشور تأمین شده است، گفت: 3500 نفر ظرف مدت 5 سال در عراق شامل تکنسین‌ها و مهندسین کار کرده و حقوق‌بگیر پیمانکاران در پروژه‌های مختلف بوده‌اند که البته این تعداد جدا از متبرعینی است که همواره در پروژه‌های مختلف کار می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کارخانجات ایرانی در شرف تعطیلی و تعدیل بودند که با پروژه‌های ستاد عتبات عالیات در عراق روند تولید آنها احیا شده است تأکید کرد: در اربعین سال 96 بیش از 50 ویزای رایگان به خادمین 1800 موکب داده‌ایم این در حالی است که بیش از 70 درصد از موکب‌ها در عراق و 30 درصد از موکب‌ها در داخل ایران ساماندهی شده‌اند همچنین در زمینه کیفی‌سازی تغذیه زائرین در موکب‌ها و تنوع بخشیدن به غذای آنها در طول سفر برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام داده‌ایم.

طلاکاری و لاغرسازی ستون‌های ضریح امام رضا (ع) با هماهنگی ستاد عتبات

پلارک به امضای تفاهم‌نامه با تولیت حرم مطهر امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: تاکنون 5 گنبد در اطراف مقدسه از سوی ستاد بازسازی عتبات عالیات طلاکاری شده و همین تجربه منجر به امضای تفاهم طلاکاری گنبد امام رضا (ع) و همچنین برنامه‌ریزی ویژه لاغرسازی ستون اطراف ضریح امام هشتم شد.

وی افزود: یکی از کارهای پیچیده در بحث فنی و مهندسی به اقدامات صورت گرفته در خصوص لاغرسازی ستون‌های اطراف ضریح امام حسین (ع) بازمی‌گردد که در نوع خود بی‌نظیر و کم‌نظیر است که مشابهتی وجود ندارد. چرا که این ستون‌ها در شرایط عادی 4 متر عقب‌نشینی کرده و مشکلی برای گنبد ضریح و زیارت زائران به وجود نیاورد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: نشست‌های طبیعی و برداشت‌های آب‌ها در عراق موجب کج شدن مناره‌ها در کاظمین و سامرا شده است که البته با تدبیر و فناوری مهندسان ستاد بازسازی عتبات عالیات و بهره‌گیری از مشاوران ایرانی از دانشگاه شیراز این کارها در دستور کار بوده و می‌کوشیم عملیات عمرانی آن را به پایان برسانیم.

اقدامات عمرانی اعتاب مقدس شهر بلد و مصیب

پلارک افزود: در شهر بلد هم مرقد مطهر امامزاده سیدمحمد از مقام و ارزش خاص و بالایی در بین شیعیان ایرانی برخوردار است که در حد حرم‌های اعتاب مقدسه زائر دارد ضمن اینکه طرح توسعه در مصیب در شهر مصیب که مرقد مطهر 2 طفلان مسلم قرار دارد اقدامات طلاکاری و نصب ضریح جدید در حال اجراست.
مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما