تاریخ انتشار
دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۴۹
۰
کد مطلب : ۳۲۹۸۱

زرق و برق موسیقی های دیگر نمی گذارد موسیقی آیینی شنیده شود

زرق و برق موسیقی های دیگر نمی گذارد موسیقی آیینی شنیده شود
سید بهاالدین حسینی مدیحه سرا و مولودی خوان کردستانی با کمک و همراهی گروه آبیدر به سرپرستی فرید زندی در کنسرتی تلاش کردند در کنار تخصیص عواید فروش بلیت، عرفانی به اشکال مختلف، توجه خیرین جامعه را نیز به سمت انجمن خیریه بطور ویژه در حوزه کودکان کار و بی سرپرست هدایت کنند.
این موضوع مهم انگیزه ایی شد تا حسینی برای نخستین بار غیر از دف در کنار سازهای سنتی دیگری همچون سنتور و عود بخواند.
او معتقد است: این سازها هم از متانت و معنویت خاصی برخوردارند و ملودی ها هم همان ملودی هایی بود که با دف اجرا می کنیم.
این مدیحه سرا در حاشیه برگزاری این کنسرت به خبرنگار ایرنا گفت: به 2 دلیل بلیت برنامه هنری آنطور که می خواستیم فروش نرفت یکی اینکه می خواستیم برخی از فعالان قرآنی، اساتید برجسته دانشگاهی و هنرمندان شهر را هم به کنسرت دعوت کنیم.
وی افزود: از سوی دیگر علاوه بر شرایط اقتصادی که موجب می شود مردم اولویت بندی های دیگری برای هزینه های خود داشته باشند، تبلیغات کم در مورد کنسرت هم در استقبال از آن تاثیر داشت.
حسینی اضافه کرد: بخشی از جامعه ما که از لحاظ مالی برخوردارتر است، زرق و برق موسیقی های دیگر بر سلیقه های آنها تاثیر گذاشته و نمی گذارد موسیقی دلنواز سنتی و آیینی تلولویی داشته و خود را نشان دهد.
وی تاکید کرد: هزینه بلیت برخی از کنسرت های سبک های موسیقی دیگر چندین و چند برابر هزینه ایی است که در یک کنسرت آیینی و سنتی وجود دارد اما استقبال از آن کنسرت ها بیشتر است به همین دلایل بسیاری از هنرمندان سبک های آییینی و سنتی جرات برگزاری کنسرت ندارند.
حسینی اظهار داشت: به هر حال ما در جبران فروش کم این کنسرت، کارهای دیگری برای انجمن دیاری ژیانی نیشتمان انجام دادیم از جمله در محل کنسرت صندوق این انجمن مستقر شد، بر روی بنرها تبلیغ شد و از خیرین فعال خواستیم که به این انجمن که به کودکان کار و بی سرپرست می پردازد، کمک کنند.
این مداح و مولودی خوان در رابطه با اثرات این موسیقی بر هر فرد گفت: انسان با مبدا و ریشه خود آرامش پیدا می کند، رسیدن به حضور خدای بزرگ این آرامش را می دهد و موسیقی آیینی موسیقی است که از ته قلب های عاشق بر می آید و با سوز و گداز عاشقانه برای خداوند بعد معنوی پیدا می کند.
حسینی در رابطه با فعالیت های خود در زندان و تاثیرات موسیقی آیینی بر زندانیان هم گفت: دف هدف نیست بلکه وسیله بسیار خوب برای رسیدن است که جذابیت معنوی دارد.
وی یادآور شد: 13 سال است که در زندان در کنار امور، دینی و قرآنی به آموزش دف نوازی و مدیحه سرایی می پردازم و کسانی که دست آنها به دف نخورده در عرض یک هفته ارکستری 100، 200 و 300 نفری اجرا می کنند.
وی دلیل گسترش موسیقی های خارجی و غربی در جامعه را نبود خوراک مناسب و نبود کارهای فاخر و ارزشمند در حوزه آیینی دانست و افزود: اجرا کننده ها هم دانش آکادمیک در زمینه شعر و ادبیات و هنر آیینی و موسیقیایی ندارند یا آموزش هایی خاص در این حوزه ندیده اند.
حسینی گفت: شعرهای بسیاری از تولیداتی که در حوزه موسیقی های آیینی دیده می شود بر روی ملودی هایی گذاشته می شود که مرتبط با موسیقی ها و ترانه های ماست و مناسب این سبک از موسیقی نیست.
وی در پایان خواستار حمایت های بیشتر دستگاه های حوزه فرهنگی از این نوع موسیقی شد تا مردم جامعه بتوانند بیشتر از آن بهره مند شوند.
مسئول انجمن دیاری ژیانی نیشتمان هم در مورد فعالیت های این انجمن گفت: تاکید ما بر مادران این کودکان است چرا که تا زمانی که مادران تامین نشوند نمی توان این کودکان را از کار دور کرد و به سمت تحصیل برد.
منیره محمدی با بیان اینکه همسران این زنان یا در زندان هستند و یا در نتیجه طلاق خود سرپرست خانواده اند، افزود: چهار سال است پس از کسب مجوز فعالیت خود را آغاز کردیم و تا امروز 750 نفر را زیر پوشش آموزش های اشتغالزایی قرار داده ایم.
وی با تاکید بر اینکه این آموزش ها کاملا رایگان انجام می شود، اضافه کرد: به این مادران خیاطی، کیف دوزی با چرم، کلاش بافی و سوزن دوزی سنتی آموزش داده می شود.
محمدی با اشاره به اینکه بیشتر مواقع از طریق مراجعه به مدارس این خانواده ها را پیدا می کنیم، اظهار داشت: در تمام مناطق حاشیه ای شهر سنندج برنامه هایی اجرا و یک طرح هم در دهگلان اجرا کرده ایم.
وی با بیان اینکه پس از آموزش مادران، برای فروش تولیدات آنها نمایشگاه هایی برپا می کنیم، گفت: جمعه بازار خاتون را هفته گذشته ایجاد کردیم تا هر هفته بتوانیم تولیدات این زنان را در معرض فروش قرار داده به بهبود شرایط مالی آنها کمک کنیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما