تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۳۹
۰
کد مطلب : ۳۵۰۹۷
در چهاردهمین نشست شورای هماهنگی شبکه هیئت کشور مطرح شد:

احصای بیش از ۴۵۰۰ زیرشاخه فعالیتی برای هیئات

احصای بیش از ۴۵۰۰ زیرشاخه فعالیتی برای هیئات
به گزارش آرمان هیأت، جلسه شورای هماهنگی شبکه‌ هیأت مذهبی کشور با هدف گزارش از برنامه‌های انجام شده و پیشرو برگزار شد.
 
در این جلسه چهره‌هایی نظیر حجت‌الاسلام مجید باباخانی مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات، حجت‌الاسلام سیدحسین آقامیری، علی اکبر مداحی مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام، باقری نماینده هیأت‌های دانشجویی، محمدحسین طبرستانی، نوشاد نوشادی رییس شورای هیات کشور، عظیمی نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر، حجت الاسلام خانجانی ، حمید بهرامی مدیرعامل بنیاد دعبل و سید حسن میرامین محمدی حضور داشتند.
 
هم‌افزایی هیئات در اربعین الگویی برای برنامه‌های آینده باشد
در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام باباخانی صحبت کرد و ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های قبلی و پیشرو گفت: شورای هماهنگی شبکه‌ هیئت‌‌ها و تشکل‌های سراسر کشور در 17 استان شکل گرفته و جلسات منظم آن با حضور دبیر برگزار می‌شود. نشستن این شبکه‌ها در کنار یکدیگر، بسیاری از مشکلات را برطرف کرده و هم‌افزایی ایجاد می‌کند. چیزی که در این جلسه باید بدان بپردازیم ناظر به 3 موضوع کلی است؛ در گام اول باید تداخل‌ها و تعارض در برنامه‌ها را کمتر کنیم. در گام دوم باید هم‌افزایی داشته باشیم و در گام سوم که به عقیده بنده گام اصلی است، باید در فضای راهبردی به یکدیگر نزدیک شویم و این شبکه تبدیل به جایگاهی برای راهبردنویسی بشود.
وی ادامه داد: البته مشخص شدن راهبرد به این سادگی هم نیست و باید افق‌ها، بنیان‌‌های فکری و سیاست‌های کلان به یکدیگر نزدیک شود. برای مثال در موضوع اربعین بسیاری از صحبت‌هایی که اینجا داشتیم اعمال شد، خیلی از مداحانی که هیئت داشتند به سفر اربعین نرفتند و جلسات اربعین با توجه به حضور مردم در کشور به صورت پرشور برگزار شد. بنده معتقدم که باید فرصت‌های گفت‌وگو را زیاد کنیم تا به راهبرد برسیم.
 
بیش از 4500 زیرشاخه فعالیتی برای هیئات احصا شده است
حجت الاسلام باباخانی بیان داشت: دوستان ما در معاونت راهبردی 4500 حوزه را برای کار در هیئت‌ها احصا و دسته‌بندی کردند. برای مثال بخش جهادی هیئت‌های دانشجویی یک حوزه فعالیت است. نکته مهم اینجاست که از این تعداد، حدود 600 حوزه را پوشش داده‌ایم. در حقیقت در برخی از موضوعات همه هیئت‌ها و تشکل‌ها کار می‌کنند و هم‌افزایی هم ندارند در حالی که در موضوعات دیگر هیچ کس کار نکرده و میدان آن خالی مانده است.
 
کنار هم نشستن طیف‌های مختلف برکات فراوانی دارد
اکبر مداحی در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به همایش برگزار شده در شهر مشهد گفت: درباره همایش مشهد باید بگویم که در آن طیف‌های مختلفی در حوزه دعا و مناجات کنار هم جمع شدند؛ در حقیقت همه طیف‌ها را دعوت کردیم، حتی اگر با هم اختلاف‌نظرهایی داشتند.
 
تاریخ شفاهی هیئت‌های دانشجویی نیازمند همت جدی است
باقری نماینده هیئت‌های دانشجویی دیگر سخنران این جلسه بود. او گفت:
تاریخ شفاهی هیئت‌های دانشجویی یکی از دغدغه های اصلی است. دغدغه بسیار زیادی داریم که تاریخچه هیئت دانشجویی که بعد از انقلاب شکل گرفت ثبت و ماندگار شود. از آقای احمدی‌نژاد که خود بنیان‌گذار هیئت دانشگاه علم و صنعت بوده است گرفته تا دوستان دیگر پای کار آمدند تا این تاریخ شفاهی نوشته شود.
عظیمی نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان و نماینده هیئت‌های دانش‌آموزی انصارالمهدی در بخش دیگری از این جلسه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده گفت: همانطور که می‌دانید برنامه فاطمیه امسال با سالگرد شهادت حاج قاسم تطابق دارد و از این نظر برنامه‌های متنوعی را در نظر داریم. علاوه بر این، چیزی که در 1-2 ماه اخیر درگیرش بودیم، آموزش و تقویت هیئت‌های نسبتا ضعیف و متوسط بود. دوستان ما به 16 استان رفته و برای حدود 40 هیئت، 7 کارگاه را برای دانش‌آموزان دختر و پسر برگزار کردند.
 
رصد جریان ستایشگری در کشورهای همسایه پیگیری شود
سیدحسین آقامیری سخنران دیگر این مراسم بود. او گفت: بنده معتقدم که این جلسات نیاز به دو بازوی جدی دارد؛ بازوی اول، رصد است. لازم است که یک کانال ایجاد شده و تمام جریان‌های ستایشگری در کل دنیا رصد شده و در این کانال به اشتراک گذاشته شود تا همه دوستان نسبت به به‌روزترین اتفاقاتی که در این حوزه در سراسر دنیا رخ می‌دهد آگاه باشند. بازوی دوم مسائل راهبردی است. بنده معتقدم که نیاز به یک جلسه راهبردی برای حضور در این جلسه داریم. باید اولویت‌ها از قبل مشخص شده و در این جلسه فقط تصمیم‌گیری شود.
 
نیروی انسانی، قوه محرکه هیئات است
محمد حسن طبرستانی دبیر کارگروه جهادی شورای هماهنگی شبکه‌های هیئت و تشکل‌های دینی کشور در این جلسه بیان داشت: به نظرم یکی از اساسی‌ترین موضوعات در هیئت‌ها، توجه به بخش نیروی انسانی است. باید به هم و غم‌ها و اولویت‌های این افراد دقت بیشتری داشته باشیم. اکنون بسیاری از آنان درگیر مشکلات زندگی‌شان هستند، در عین اینکه خودشان را فدای هیئت‌ها کرده‌اند و برایش زحمت فراوان می‌کشند. فراموش نکنید کسی که برنامه‌های ما را عملیاتی می‌کند، نیروی انسانی است.
 
درخواست برای انتشار کتاب عکس و پوستر هیئت 
رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: دهمین سوگواره عاشورایی عکس و پوستر هیئت به پایان رسید. با این حال، یک مشکل اساسی در این سوگواره داریم. همانطور که می‌دانید در دهه‌های گذشته آن چیزی که در هیئت‌ها اتفاق افتاده در تاریخ ثبت نشده است و سندی از آنها در دست نداریم. برای مثال نمی‌دانیم که مجالس عزاداری در هیئت‌ها در دهه 1380 چگونه برگزار شده است. مفتخریم که همزمان با 10 سال برگزاری سوگواره عاشورایی عکس هیئت، اتفاقات و رخدادهای 10 سال اخیر را ثبت و ضبط کنیم و در قالب یک کتاب عکس آنها را به عنوان سند نگهداری کنیم. مشکل اساسی که اشاره کردم این است که علیرغم تمام محدودیت‌ها توانسته‌ایم 6 جلد از 10 جلد کتاب موجود را به چاپ برسانیم اما برای انتشار 4 جلد باقیمانده نیاز به کمک مالی داریم.
وی ضمن اعلام تقویمی از همایش‌های برگزار شده و برنامه‌های پیشرو گفت: همایش «دسته برتر» را پیشرو داریم و همایش رسالات 3 را پشت سر گذاشتیم. هم‌چنین همایش «الی الحبیب» را با عنوان هفتمین نشست ستایشگران جوان اهل بیت در شمال برگزار کردیم. هفته گذشته چهاردهمین همایش هیئت‌های محوری و برگزیده کشور را در کرمان برگزار کردیم که اتفاق کم‌نظیری بود. بعد از 10 سال که همایش‌ها در قم برگزار می‌شد، برایمان جای تعجب داشت که این همه جمعیت به کرمان بیایند. انتهای این هفته همایش تمام هیئت‌های خراسان رضوی را خواهیم داشت و 2 دی‌ماه چهارمین همایش بانوان فعال در عرصه هیئت در تهران یا قم برگزار می‌شود. علاوه بر این، فصل چهارم برنامه تلویزیونی «روایت هیئت» به زودی به صورت هفتگی روی آنتن تلویزیون می‌رود. این برنامه بلندگویی برای کل جامعه هیئت‌ها در کشور است. علاوه بر این، مستند بسیار خوبی در 4 قسمت 30 دقیقه‌ای از تاریخ شفاهی درباره حاج علی خورشیدی تهیه شده است. ما می‌خواهیم که برای تاریخ شفاهی هیئت، نهضت ایجاد کنیم.
حجت‌الاسلام باباخانی در بخش دوم صحبت‌های خود گفت: در حوزه رویدادها، طبیعتا هر کدام از هیئات کار خود را انجام می‌دهند که البته ضرورت هم دارد. با این حال پیشنهادی وجود داشت که در رویدادهای مهم، نگاه ملی داشته باشیم و به 2-3 مجموعه ماموریت‌های اساسی بدهیم. برای مثال در موضوع ماه رمضان، اهدافی را محور قرار داده و مثلا هیئت رزمندگان، مسئولیت آن را برعهده بگیرد. هم‌چنین برای اربعین می‌توان از هم‌اکنون برنامه‌ریزی کرد. به نظرم در سال، 6-7 برنامه این‌چنینی داریم. به نظرم در حوزه رویدادها باید به یک مدل برسیم و برای هر یک از گروه‌های حاضر در این جلسه نقش‌هایی را تعریف کنیم.
مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات درباره برنامه‌های فاطمیه گفت: درباره فاطمیه پیشنهادی که وجود داشت این بود که روی موضوع «مقام و منزلت مادر» کار ویژه‌ای داشته باشیم. شعاری طراحی شده است که در قالب فراخوان به مردم ارائه می‌شود.
وی درباره همایش «هوای نو» توضیحاتی را ارائه کرد: باید همه توان هیئات اعم از توان رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی برای برگزاری هر چه بهتر این همایش تقویت شود. 3 روز دیگر برای فراخوان فرصت داریم و تاکنون بیش از 1500 هیئت ثبت‌نام کرده‌اند. همچنین برای مکان اختتامیه همایش نیز بیش از 20 مکان لیست شده است. البته باید دقت داشت که این رویداد ملی است و باید مکانی مناسب آن انتخاب شود که انشاءالله اطلاع‌رسانی خواهد شد.
انتهای پیام/
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما