کد مطلب : ۳۵۱۸۳
مدیرکل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه ها:
هیئتهای دانشجویی برنامه ساز و مطالبه گر باشند/ در استفاده نکردن از ظرفیتهای داخلی، رتبه اول را داریم
وی با تأکید بر لزوم دانش افزایی نسبت به اتفاقات و رخدادهای گذشته کشور در عرصههای مختلف، نشر و تبیین دقیق واقعیات برای جوانان را خواستار شد و افزود: این خواسته رهبری است که جوانان انقلابی و مومن واقعیات را از گذشته تاکنون به درستی تبیین کنند تا سره از ناسره مشخص شود و جنگ رسانهای علیه ما ناکام بماند.
مدیرکل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها ضمن هشدار نسبت به عواقب جبران ناپذیر غفلت از جنگ رسانه ای، به وصیت شهید حاج قاسم سلیمانی خطاب به مراجع تقلید اشاره کرد و گفت: در این وصیتنامه آمده است که حضرات آیات، سرباز شما از بالای برج دیده بانی به شما میگوید که اگر جمهوری اسلامی آسیب ببیند کل اسلامی که شما سالیان سال برایش، استخوان خورد کرده اید، آسیب خواهد دید و اثری از آن باقی نخواهد ماند.
لزوم ارتقای بینش و تغذیه فکری مناسب برای روشنگری
حجت الاسلام کرمی اضافه کرد: حاج قاسم در ادامه تأکید میکند که جمهوری اسلامی، حرم است و دفاع از این حرم بر هر کسی مسلّم و واجب میباشد؛ باید ببینیم هر یک از ما تا چه میزان حاضریم از اعتبار و آبروی خود برای حفظ حریم این حرم، هزینه کنیم؟.
وی با طرح این سئوال که برای حفظ حریم جمهوری اسلامی چقدر دانش و اطلاعات داریم؟، تصریح کرد: در راستای نیل به این هدف باید تغذیه فکری مناسب و درستی داشته باشیم تا بتوانیم به شبهات بی پایه و اساس در هر محفلی پاسخ دهیم.
تمدن سازی در گرو خودسازی است
مدیرکل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه رهبرمعظم انقلاب در بیانیه گام دوم، سه مرحله، خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی را مأموریتی خطیر قلمداد کرده اند، ادامه داد: شرط نخست برای رسیدن به تمدن اسلامی، این است که از خودمان شروع کرده و خودسازی کنیم، زیرا اگر به تهذیب نفس و رشد خود رسیدگی نکنیم، نمیتوانیم برنامه درستی برای دیگری داشته و مؤثر باشیم؛ همانگونه که حاج قاسم ابتدا به تهذیب نفس خود رسید و بعد به گستره جهان اثرگذار شد.
وی، عامل بودن به ارزشهای اصیل را لازمه اثرگذاری بر جامعه برشمرد و خطاب به دانشجویان اظهار کرد: جهاد، مرد میدان میخواهد؛ اگر از سیم خاردار نفس نگذریم و نفس خود را مغلوب نکنیم نمیتوانیم از سیم خاردار دشمن بگذریم و خط شکن باشیم و بهترین زمان برای برچیدن خارهای نفس، همین ایام جوانی است.
ایران در مرزهای دانش حرف اول را میزند
حجت الاسلام کرمی با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه دشمن میخواهد امید را از مردم بگیرد پس وظیفه ما پمپاژ امید به جامعه و دانشگاهها است، افزود: برای تحقق این مطالبه، شما دانشجویان باید به هم افزایی و دانش مجهز باشید و در این مسیر با علم و معلومات امیددهی کنید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن مقایسه وضعیت علمی و امنیتی کشور در قبل و بعد از انقلاب، به ارتقای چشمگیر توان نظامی، پزشکی و علمی کشور اشاره کرد و گفت: کشوری که در زمانی به عنوان عقب افتاده مطرح بود، اکنون به جایی رسیده که قدرتهای جهان برای مذاکره با او سر میز میآیند.
مدیرکل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها همچنین به دستاوردهای ایران در زمینه نانو و هستهای اشاره کرد و یادآور شد: مقالات علمی کشور در جهان اعتبار بالایی دارد و ایران در مرزهای دانش حرف اول را میزند، حتی بیسوادی زنان که پیش از انقلاب، ۸۰ درصد بود اکنون به کمتر از هفت درصد رسیده است. باید روایت کرد که زن ایرانی در چارچوب اسلام و انقلاب میتواند چه حماسهای را خلق کند.
حجت الاسلام کرمی با اشاره به توطئه دشمنان در ناامن کردن و ترورهای بعد از انقلاب اسلامی و شیطنتهای مداوم دشمن در سال ۸۸، ۹۸ و بزنگاههای مختلف، بر لزوم تبیین و روشنگری این رخدادها برای مردم تأکید کرد.
در استفاده نکردن از ظرفیتهای داخلی، رتبه اول را داریم
وی با اشاره به اینکه معضلات اقتصادی تنها مربوط به ایران نبوده و حتی امریکا و اروپا نیز با آن دست به گریبان هستند، تصریح کرد: ما در استفاده نکردن از ظرفیتهای داخلی، رتبه اول را داریم در حالی که هوش ایرانی در جهان حرفها برای گفتن دارد.
حل مشکلات کشور کار تشکیلاتی میخواهد
مدیرکل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه دلیل محکم برای امید دادن به جامعه این است که اصولا مشکلات ما دارای راه حل است، خاطرنشان کرد: تحقق این مهم کار تشکیلاتی قوی میخواهد؛ امروز هیئتهای دانشجویی، سنگر و کارآمدترین عرصه محسوب میشود که رهبرمعظم انقلاب نیز به آن چشم امید دارند.
حجت الاسلام کرمی با تأکید براینکه ساختار هیئت، سیاسی و گریههای این محافل نیز برای بیداری بیشتر است، خطاب به دانشجویان افزود:، چون واقعیات به درستی تبیین نشده اند، تحریف میشوند؛ باید وقت بگذارید تا جوانان را حاج قاسم وار، وارد میدان کنید که در این مسیر، بهره گیری از رفتار حسنه اسلامی و محبت و عاطفه نیز لازم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بااشاره به نحوه اصلاح یارانهها توسط دولت، اجرای آن را در راستای فقر زدایی و عدالت اجتماعی مثمرثمر دانست و بر لزوم تشریح و روشنگری ابعاد این مهم برای جامعه تأکید کرد.
هیئتها برنامه ساز و مطالبه گر باشند / از ظرفیت مردمی بودن هیئت استفاده کنید
مدیرکل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها با اشاره به لزوم تخصیص سه درصد از بودجه دانشگاهها به امور فرهنگی، گفت: با این وصف باید در راستای برنامه سازی و تولید برنامه وارد شده و مطالبه گر باشید و همچنین از ظرفیت اساتید و ... نیز بهره بگیرید و به هم افزایی برسید.
حجت الاسلام کرمی با تأکید بر لزوم همکاری و ارتباط بیش از پیش بین هیئتهای دانشگاهها در راستای نیل به اهداف یاداور شد:، چون هیئت، مستقل و میزان مردمی بودن آن از سایر تشکلها بیشتر است، جذب بیشتری از مخاطبان میتواند داشته باشد.
ضرورت دانش افزایی و مطالعات جمعی
وی در ادامه بر ضرورت تشکیل حلقههای مباحثه و مطالعاتی و جمعخوانی کتبی همچون جعبه سیاه، معجزه تولید، جهاد تبیین، نظام حقوق زن و خاطرات اردشیر زاهدی، توسط دانشجویان تأکید کرد و گفت: لازم است دستاوردهای انقلاب، ناکامیها و حتی دلایل ناکامیهای آن را نیز بازگو کنیم تا همگان بدانند هر جا مطابق اصول و آرمانهای انقلاب عمل شده، موفق بوده و هر جا از آنها فاصله گرفته شده، ناکام شده ایم.