استاد دانشگاه علامه طباطبایی، به تشریح هشدارهای شیخ عباس قمی به مداحان پرداخت و گفت: ایشان نسبت به طولانی شدن مجالس، اهانت به انبیا و الهام از الحان خوانندگان اهل فسق به وعاظ و منبریها هشدار دادهاند....
عاشورا یک واقعه استثنایی بود. یک حادثهی تاریخی صرف نبود؛ عاشورا یک فرهنگ، یک جریان مستمر و یک سرمشق دائمی برای امت اسلام بود. درواقع حسینبنعلی علیهالسّلام به برکت جهادش، اسلام را زنده کرد.
اگر چه مقام و منزلت هر نبی و ولی ، به مقدار توجّه او به مقام نورانیت است و رسول اکرم صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم و ائمّه ی اطهارعلیهم السّلام به وراثت از آن حضرت، به لحاظ توجّه تامّ به آن مقام، اشرف و افضل از ...
پدر شعر آئینی کشور معتقد است شاعران اگر مانند مدافعان حرم نمیتوانند حضور فیزیکی در نبرد داشته باشند با آفرینش آثار عاشورایی فاخر و ماندگار از کیان و اعتبار اهل بیت(ع) دفاع کنند.
عباس (ع) خدای ادب است و ادب و وفاداری او سبب شد که باب الحوائج شود. ادب، در جامعه امروزی ما کمرنگ شده است، افراد به ابالفضل (ع) توسل می کنند ولی به اخلاقیات ایشان توسل نمی کنند
استاد میرباقری: حضرت عباس(ع) ذره ای در این مساله شک نکرد که اقدام امام حسین(ع) برابر بر بندگی خداست و این مسیر حق محض است؛ ایشان در سخت ترین درگیری عالم امام خود را تصدیق کرد.
چرا حضرت عباس (ع) آب نیاشامید تا سیراب شده، تا با قوّت و نیروی بیشتری بر دشمن حمله کند و آنان را نابود سازد و از این راه بتواند به امام حسین (ع) و دین اسلام بیشتر خدمت کند؟
عاطفهی نسبت به اولیاء خدا، اولیاء دین، این پیوند عاطفی، پشتوانهی بسیار ارزشمند پیوند فکری و پیوند عملی است. بدون این پشتوانه، خیلی سخت میشود در این راه حرکت کرد.
شیخ حسین انصاریان گفت: امام حسین (ع)این درس را میدهند که همه باید با آگاهی از وضع جامعه، تصمیمگیری کنند اینکه عالم و و فقیه حق نشستن در خانه و بیاعتنا بودن نسبتبه اوضاع جامعه را ندارد.