محمدرضا سنگري در آبان ۱۳۳۳ در خانوادهای مذهبی در شوش به دنیا آمد. وي فارغالتحصيل دكتراي زبان و ادبيات فارسي از دانشگاه تهران است. شعرهاي سنگري تاكنون به صورت پراكنده در برخي از نشريات چاپ شده است. او تا به امروز در بسياري از همايش هاي سراسري شعر دفاع مقدس و شبهاي شعر دفاع و مقاومت حضور داشته و در جلسات متعدد آن به نقد و بررسي شعر دفاع مقدس و ادبيات پايداري پرداخته است.
كتاب «بررسي ادبيات منظوم دفاع مقدس» اين نويسنده كه در سه جلد نوشته شده به عنوان برترين كتاب سال دفاع مقدس شناخته شده است.
گفتني است دکتر سنگري در حال حاضر ساكن تهران است و ضمن تدريس در دانشگاهها، سردبير مجله رشد زبان و ادبيات فارسي و مجله تربيت است و با سازمان پژوهش و تأليف كتب درسي هم همكاري دارد.
سنگری از شاعران و نویسندگان پرکار معاصر است ولی بیشتر در زمینه نثر ادبی کار میکند. «سوگ سرخ»، «پنجره معصوم»، «یادهای سبز»، «گلبرگها»، «یک جرعه تشنگی»، «سلام موعود»، «چهل روز عاشقانه»، «نقد و تحلیل ادبیات منظوم دفاع مقدس» در سه جلد و «پیوند دو فرهنگ ادبیات معاصر» از جمله آثار مهم منتشر شده سنگری است. به این کارنامه باید تألیف ۳۰ جلد از کتابهای درسی از ابتدایی تا دبیرستان را نیز اضافه نمود.
۲۳ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۰۸:۰۰
محمد رضا سنگری، محقق و عاشورا پژوه در بیست و چهارمین جلسه مرجع شناسی کتب عاشورایی 4 بخش از مثنوی آتشکده را از دیوان نیر تبریزی بررسی کرد.
۱۲ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۵:۵۲
شب شعر عاشوراي شيراز ـ قديميترين همايش منظم ادبي ـ براي اهالي شعر بويژه شعر آييني نامي باسابقه است.
۸ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۶:۲۵
محمد رضا سنگری در بیست و چهارمین جلسه مرجع شناسی کتب عاشورایی دیوان نیر تبریزی را در دزفول بررسی می کند.
۳ خرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۰۰
این که میگویم این کتاب را در هفت سال و نیم نوشتهام واقعا مسئلهی شب و روز من این بوده است.
۳۱ ارديبهشت ۱۳۸۷ ساعت ۱۵:۲۴
بعضی از شیعیان وقتی وارد بقیع میشوند متاسفانه از خاک بقیع برمیدارند و و گاهی میخورند و نمیدانند که این ویژگی فقط مختص خاک امام حسین(ع) است.
۲۹ ارديبهشت ۱۳۸۷ ساعت ۱۹:۰۶
كتاب «الفتوح»، نوشته «محمد بن ابو محمد احمد بن علی اعثم كوفی» در بيست و سومين جلسه مرجعشناسی كتب و منابع عاشورايی شهرستان دزفول بررسی شد.
۱۷ ارديبهشت ۱۳۸۷ ساعت ۱۱:۳۳
اين كتاب به تأليف دكتر «محمدرضا سنگری»، برگرفته از 10 جلسه مرجع شناسی كتب عاشورايی است و گردآوری مطالب اين جلسات را مركز پژوهش و نشر فرهنگ عاشورا دزفول برعهده دارد.
۳۱ فروردين ۱۳۸۷ ساعت ۱۲:۲۸
تنظيم روايات به روش شيخ صدوق، ترجمه روان و شيرين، حذف زنجيرهای روايات با هدف جلوگيری از خستگی خواننده از مشخصههای اين كتاب است.
۲۷ اسفند ۱۳۸۶ ساعت ۱۲:۰۱
سخنرانی «محمدرضا سنگری» و اعلام برنامههای سال 87 اين مركز از برنامههای مراسم تجليل از دست اندركاران نمايشگاه «روز دهم» بود.
۱۴ بهمن ۱۳۸۶ ساعت ۰۹:۳۶
"سوگ سرخ"، "حنجره معصوم"، "یادهای سبز" و "پیوند دو فرهنگ عاشورا و دفاع مقدس" از دیگر آثار سنگری به شمار میآید.
۹ بهمن ۱۳۸۶ ساعت ۰۸:۰۰
محمدرضا سنگری، روایت متفاوت خود را از شهدای عاشورا در کتابی با نام "آیینهداران آفتاب" عرضه کرده است.
۲۳ دی ۱۳۸۶ ساعت ۱۲:۴۸
شعر شورانگیز و شکوفای شیعی، آیین و آیینه ی زیستن و سلوک عارفانه و عاشقانه ی شیعه است؛
۱۷ آبان ۱۳۸۶ ساعت ۰۹:۴۶
پانزدهمين جلسه مرجعشناسی با حضور جمع كثيری ازعلاقمندان به مباحث عاشورايی و دكتر محمدرضا سنگری محقق عاشورايی برگزار شد.