آثار يك مداح مانند فرزندان وي هستند. سخت است كه بگوييد كدام يك را بيشتر دوست داريد. ولي از بين كارهايم، خودم كارهاي، مدح علي، قتلگاه امام حسين، اكبرباخ، گلفروش، حضرت ابوالفضل و زينب زينب را بيشتر از بقيه دوست دارم.
صداي خوب در خانواده وي موروثي بود و «شيخ فرج اردبيلي» پدر بزرگ، «شيخ کريم» پدر استاد سليم و تمام برادرانش به نامهاي شادروانان نعيم، رحيم و داوود موذن زاده اردبيلي از صداي بسيار خوب برخوردار بودند که همه آنها از اين نعمت الهي در راه ترويج مکتب اهل بيت (ع) به خصوص مناقب و مصائب چهارده معصوم(ع) و عزاداريهاي محرم بهره جسته ...
این پرونده که در سال 1389 ایجاد شده، تلاشی است درباره خدمات مذهبی استاد موذن زاده در ساحتهای مختلف در قالب زندگینامه، گفتهها درباره استاد، گفتارهای ممتاز استاد، مجالس و امثال آن.
«... به دعوت پادشاه بحرين به آن کشور سفر کردم و در مجلسي برايش خواندم. بعد از اتمام مراسم، گفت با اين حنجره طلايي، ثروت شما چقدر است؟ جواب دادم چيزي از مال دنيا ندارم و اين حنجره وقف اربابم، امامحسين(ع) است.»
يکي از آخرين بازماندگان نسل مداحان سنتي و باهويت ايران، سليم مؤذنزادهاردبيلي، درگذشت؛ مردي که روضه «زينب، زينب» يا نوحه «ابالفضل»اش اشک به چشم هر کسي با هر اعتقاد و آييني ميآورد.
سليم مؤذنزادهاردبيلي که به سلطانالذاکرين و فخرالذاکرين مشهور است از مداحان و ذاکران مشهور اهلبيت در سن ۸۰ سالگي و بر اثر کهولت سن دار فاني را وداع گفت.
هرچند موذنزاده شهرتی ملی و حتی فرامرزی داشت و در مراسم ختم حیدر علیاف، رئیسجمهوری پیشین جمهوری آذربایجان هم به نوحهخوانی پرداخت، اما «سلیم» میان آذریها و ترکزبانها جایگاهی خاص و متفاوت دارد.
اصل سروده های استاد به زبان آذری بود؛ با این حال گاهی غزل و سلامی را به زبان فارسی و عربی بیان می کرد؛ البته ۸۰ درصد برنامه های استاد به زبان ترکی بوده است
مرحوم استاد سلیم مؤذنزاده در محضر اساتید بزرگی چون جلیل شهناز، تاج اصفهانی و اقبال آذر بهره برده بود و همه موفقیتهایش در عرصه مداحی را مدیون توجه حضرت سیدالشهدا(ع) میدانست.
مهدی رسولی مداح جوان و صاحبسبک کشورمان گفت: در اربعین قطرهقطرهها تبدیل به رود و جریان و تفکر میشوند. اربعین مسابقه بر سر ایثار کردن و تواضع بیشتر است. انشاءالله باید در همین جریانها یک بخش کوچکی از زندگی مهدوی را یاد بگیریم.
استاد فاطمی نیا: حضرت با هر طایفه ای با زبان و منطق خودشان سخن میگفتند و وقتی دستهای محکوم و دلیلشان باطل میشد، از عقیده و پندار خویش دست کشیده و بر گفتار حضرت میگرویدند و مأمون بیش از پیش واقف میشد مسندی که بر آن تکیه زده حق او نیست.
مرضیه محمدزاده با اشاره به اعتبار بالای مقتل ابومخنف گفت: در نگارش کتب تاریخی مانند تاریخ طبری، لهوف و ارشاد از این مقتل استفاده شده است؛ تقریباً در بین بسیاری از اسناد تاریخی درباره عاشورا میبینیم که این کتابها در نهایت به مقتل ابومخنف میرسند.
سلسله نشست های آیین گفت و گو از سال 1395 در بنیاد دعبل راه اندازی شد.
این نشست های گفت و گو محور هر بار با حضور یکی از مدیران تشکل های مداحی یا یکی از مدیران فرهنگی و جمعی از خبرنگاران و اهالی فرهنگ و رسانه برگزار می شود.
محور اصلی بحث ها امور مربوط به حوزه مداحی است و از زوایای مختلف به این محورها پرداخته می شود. اما ...