تاریخ انتشار
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۸۸ ساعت ۰۶:۲۱
۰
کد مطلب : ۸۱۱۸
شاعران عاشورایی

درباره حمید سبزواری

درباره حمید سبزواری
ممتحنى از آنجا كه دوران زندگى را همواره با فقر و محروميت گذرانيد، روح پرخاشگرى و عصيان در وى ظاهر گرديد و چون داراى ذوق و قريحه‏ى شاعرى بود به سرودن اشعار انتقادى پرداخت تا اينكه منجر به اخراجش از آموزش و پرورش گرديد. وى پس از سالها بيكارى و دربه‏درى سرانجام به استخدام بانك بازرگانى درآمد و پس از سالها خدمت بازنشسته شد. استاد شاهرخى (جذبه) در مقدمه‏ى تحليلى فاضلانه‏اى كه بر «سرود درد» نگاشته، چنين مى‏گويد: «آثار و سروده‏هاى سبزوارى به دو بخش منقسم است: قسمتى كه محصول و مولود دوران اختناق است كه شاعر با شجاعت و شهامت و ايمان راسخ بر حكومت تاخته و اوضاع آن را نكوهش كرده است، در ميان آن آثار به حق سخنانى بس بلند و فاخر و شورانگيز يافت مى‏شود كه از قدرت طبع و صفاى قريحه و مهارت شاعر حكايت دارد و خواننده را به تحسين وا مى‏دارد. قسم دوم آثار، پس از پيروزى انقلاب است».

غالب سرودهاى ماندگارى كه در مناسبت‌هاى مهمّ بعد از پيروزى انقلاب اسلامى از صدا و سيماى جمهورى اسلامى پخش گرديده است از آثار اوست.

حميد سبزوارى پس از پيروزى انقلاب در شوراى شعر وزارت ارشاد اسلامى عضويت يافت و مشغول كار شد و نيز با صدا و سيماى جمهورى اسلامى همكارى كرد.

حميد در سرودن انواع شعر طبع آزمايى كرده و توانايى خود را نشان داده است. از اين شاعر دو مجموعه شعر به نام‏هاى «سرود درد» و «سرود سپيد» طبع و نشر يافته است

* بر گرفته از دانشنامه شاعران عاشورایی، مرضیه محمدزاده، ناشر سازمان چاپ و انتشارات، ۱۳۸۳ تهران
مرجع : دانشنامه شاعران عاشورایی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما