کد مطلب : ۱۱۸۹
حسين مسافر آستانه:
در نمایش «در قاب ماه» تماشاگر جزئی از اعضای نمایش می باشد
وي ادامه داد: اين نمايش كمتر از يك ماه شكل گرفت و اجراي آن در اين مدت كوتاه با 70 بازيگر و ديگر عوامل دور از انتظار بود؛ گروه هر روز از صبح تا بعدازظهر تمرين ميكردند و با اين كه اجرا از فردا آغاز ميشود اما برخي از كارهاي اصلي باقي مانده و اميدوارم كار موسيقي و نور تا فردا به پايان برسد.
مسافرآستانه افزود:نمايش از دو قصه موازي آغاز ميشود و وضعيت كوفه را قبل از شروع عاشورا ترسيم ميكند و در اين نمايش بعدها وارد واقعه عاشورا ميشويم و با اين حال قصه اصلي نمايش به كاروان اسرا و خطبه حضرت زينب در نزد يزيد باز ميگردد.
اين كارگردان درباره اجراي نمايش در سالن افراسيابي كه يك ورزشگاه است، بيان داشت: از ابتدا قرار بود كه نمايش در سالن غير تئاتري باشد و بيشتر جنبه آييني داشته باشد. اين مكان در مركز شهر است و همه مردم ميتوانند به آن دسترسي داشته باشند و نمايش در كل شكل نيمه ميداني دارد و اين نمايش البته ميتوان در سالن بزرگ تئاتر هم اجرا شود.
حسين مسافرآستانه درباره نحوه شكلگيري نمايشنامه و سفارش آن از سوي ستاد فجرآفرينان عاشورايي هم گفت: قرار بود اين نمايش را در ايام محرم اجرا كنيم اما به دليل بازسازي تئاترشهر نوبت اجراي ما باطل شد و درباره طرح نمايشنامه نيز با آقاي آذرنگ صحبت كرده بوديم و بر قصه اصلي توافق داشتيم، بعدها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يك نمايش را پيشنهاد داد و قصه در نهايت تغييراتي پيدا كرد.
وي يادآور شد: با تلفيق داستان با آنچه وزارت ارشاد پيشنهاد داده بود به يك قصه بينابيني دست يافتيم.بنابراين قصه اوليه نمايشنامه را آذرنگ نوشته و در طول اجرا و تمرينها نيز كامل شد.
.
مسافر استانه گفت: در اين نمايش نيز از تعزيه بهره گرفتهايم اما تعزيه بر نوع ديگر بوده و آن چه از تعزيه مدنظر ماست، درون ساخت تعزيه است و تماشاگر از نمايش تنها تماشاگر نبوده. جزيي از اعضاي نمايش به حساب ميآيد.
وي با اشاره به تعزيه خاطرنشان ساخت: تعزيه در كشور ما مهجور مانده است چرا كه به اين هنر به شكل موزهاي نگاه ميكنيم و سعي كردهام كه مبتني بر سلايق روز و نسل جوان، نمايشي را ارائه دهم كه از تعزيه گرفته شوده اما تعزيه نيست.
در ادامه نيز آذرنگ، نويسنده نمايشنامه گفت: ابتدا طرحي توسط آقاي پارسايي داده شد كه قرار بود آقاي فداييحسين آن را بنويسد اما به دليل مشغله كار صورت نگرفت و سفارش متن را به من سپردند و با نگارش متن در طول تمرين نيز تغييراتي در متن ايجاد شد.
وي با بیان اینکه در اين كار فرديت مطرح نيست و كار گروهي است. گفت: قصه تلاقي دو سرنوشت در كوفه است كه به حادثه كربلا گره ميخورد؛ در نگارش تمام كارهايم به مخاطب فكر ميكنم كه با چه ادبياتي ميتوان جذب مخاطب كرد.
مرجع : خبرگزاری فارس