کد مطلب : ۱۴۴۵۸
اعزام۴۰ هزار زایر بيمار پرخطر به حج امسال
دكتر امیر طباطبایی با تاكید بر این كه بیش از ۶۵۰ پزشك، دورههای آموزشی را برای رسیدگی به امور بهداشتی و درمانی كاروانهای حج گذراندهاند، افزود: پزشكان كاروانها پس از ثبتنام و گزینش توسط مدیران كاروان انتخاب شده و پس از گذراندن دورههای متفاوت از جمله شناخت زایر به عربستان اعزام میشوند.
وی با بیان اینكه در حج امسال از ۱۰۳ هزار زایر بیتاللهالحرام حدود ۱۲۰۰ نفر به علت بیماریهای مختلف اعزام نمیشوند، افزود: از زایران امسال بیش از ۴۳ هزار نفر بیمار هستند. بیش از ۱۵ هزار زایر به فشار خون و بیش از ۱۰ هزار نفر از آنان نیز به دیابت مبتلا هستند.
به گفته معاون رئیس مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر در حج امسال ۵۰۰ نفر بالای ۸۰ سال دارند و ۶۰ نفر نیز بیش از ۱۰۰ سال از سن آنان میگذرد.
طباطبایی با اشاره به اینكه ۳۱ هزار زایر امسال بیش از ۶۵ سال سن دارند، اظهار كرد: این تعداد ۳۰ درصد از كل زایران را تشكیل میدهند.
به گفته وی یك كودك ۶ ساله و یك زایر ۱۲۰ ساله به عنوان خردسالترین و كهنسالترین فرد در این جمع حضور دارند.
معاون رئیس مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر با بیان اینكه حج امسال به دلیل تعداد افراد و نوع و تعداد بیماران از اهمیت ویژهای برخوردار است، تصریح كرد: سال گذشته به دلیل شیوع آنفلوآنزا حدود ۴۰ درصد از زایران از سفر به حج منع شدند و این تعداد در سفر حج سال جاری حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینكه مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر تمهیدات ویژهای را برای حج امسال در نظر گرفته است، گفت: بر اساس نوع بیماری و تعداد حجاج بیش از ۷۵ تن دارو و تجهیزات پزشكی از جمله آمبولانس و تجهیزات ICU به عربستان ارسال شده است.
طباطبایی با تاكید بر اینكه جمعیت هلال احمر در شهر مكه مكرمه و مدینه منوره دو بیمارستان مجهز در اختیار دارد، افزود: دو كلینیك درمانی موقت در صحرای منا و عرفات استقرار یافته است و گشتهای سیار نیز در مسجد «شجره» و «جوفه» كه محل توقف موقت حجاج است، در نظر گرفته شده است.
مرجع : خبرگزاری ايسنا