کد مطلب : ۱۴۶۴
یک شاعر:
شعر ظلمستيز هم جزوء شعرهای عاشورايی به حساب میآيد
وی افزود: شعر عاشورايی بايد پيرامون قيام و شهادت امام حسين(ع) و ماجراهای پس از شهادت آن حضرت باشد؛ البته نبايد فراموش كرد كه شعر ظلمستيز هم جزوء شعرهای عاشورايی به حساب میآيد.
عضو هيئت علمی دانشگاه شيراز ادامه داد: ما با چند نوع شعر عاشورايی روبهرو هستيم؛ نوحه، نسخه تعزيه و شعر مطلق؛ طبيعی است كه غالبا نوحه و نسخه تعزيه از ارزش ادبی كمتری در مقابل شعر برخوردار هستند؛ البته اين به طور مطلق نيست چه بسا نوحهای با تمام مصداق شعری سروده شود و از ارزش ادبی بالايی هم برخوردار باشد؛ همانگونه كه در گذشته و در آثار «يغمای جندقی» و ديگر شاعران نوحهسرا چنين بود.
کافی گفت: شعر عاشورايی از جايگاه خوبی برخوردار است و پس از انقلاب به دليل مضمون و محتوای ترويج شده از سوی انقلاب و تناسبات بين عاشورا و انقلاب، رويكرد شاعران به اين نوع شعر بيشتر شد؛ از طرف ديگر به دليل ترويج شايستهای كه از عاشورا و عزاداریها صورت گرفت و حركت جامعه به سمت مذهبگرايی و آيينمداری، شعر نوحه بر ساير اقلام شعر عاشورايی برتری يافت و با تقاضای زيادی در زمينه نوحه روبهرو شديم؛ در نتيجه تقاضای فراوان شعر نوحه موجب مشوش شدن بازار و روی كار آمدن آثاری ضعيف و سخيف و به شدت آزاردهنده برای اهل ادب شد.
شاعر مجموعه «دستی بر آتش» ادامه داد: اين اوضاع موجب شد تا ما ضعيفترين دوران شعر نوحه را پس از انقلاب داشته باشيم كه دليل به وجود آمدن اين وضعيت، ناآشنايی مداحان با اصول شعری و نبود دقت و كنكاش شاعران بوده است.
بنا بر گزارش ایکنا، اين شاعر در پايان گفت: شاعران ما بايد به امامشناسی روی بياورند؛ يعنی در ابتدا بدانند امام حسين(ع) كه بود و چه كرد و اطلاعات كافی درباره جغرافيا و تاريخ حوادث كربلا به دست بياورند سپس عنصر قداست را كه بسيار عنصر مهمی است فراموش نكنند و نسبتهای ناگوراربه معصومين ندهند.