سیدحسامالدین طباطبایی، هنرمند تصویرگر کشورمان گفت: محدود کردن ذهن تصویرگر در زمینه تصویرگری عاشورا همچون پرداختن به شخصیتهای تاریخی به عملکرد آنها در خلق اثر هنری کمک شایانتوجهی خواهد کرد؛ چرا که تمرکز ذهنی او در معطوف شدن به موضوعات خاص و دوری از پراکندهکاری را موجب میشود.
وی ادامه داد: به شخصه با توجه به تجربیاتی که در زمینه تصویرگری عاشورایی داشته و دارم اقدام مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در زمینه برگزاری نهمین سوگواره هنرهای عاشورایی و اختصاص بخش تصویرگری این سوگواره را به دو شخصیت تأثیرگذار تاریخی یعنی حربن یزید ریاحی و قیس بن مسهر صیداوی میپسندم و معتقدم که تمرکز روی این دو شخصیت نتایج خوب و قابل قبولی را در حوزه تصویرگری عاشورا به دنبال خواهد داشت؛ تولید آثاری که جنبه کاربردی آنها بسیار بیشتر از اثری صرفاً تزئینی است.
پرداختن به مفاهیمی که عمومیت بیشتری دارند در تصویرگری دینی چندان موجه نیست
طباطبایی تصریح کرد: اینکه گفته میشود ای کاش در زمینه تصویرگری عاشورایی محدود به موضوعات خاصی نشویم و به مفاهیم عمومیتری پرداخته تا شاید دست هنرمند تصویرگر در خلق آثار مرتبط بازتر باشد، این ادعا را چندان موجه نمیدانم، هر چند که ممکن است این امر در جریان رویدادهای دیگر هنری با مقاصد و مختصات متفاوت جوابگو باشد.
این هنرمند تصویرگر افزود: به طور مثال اگر هدف از برگزاری رویدادهایی که در آن به هنر تصویرگری نیز اشاره شده است برپایی کارگاه با مشارکت جمعی از تصویرگران مورد نظر باشد، آن زمان است که میتوان موضوعات عامتری را برای ارائه سوژه به هنرمندان تصویرگر پیشنهاد کرد؛ چرا که معمولاً در فرصت بسیار کم برپایی کارگاه، نمیتوان توقع این را داشته باشیم که تصویرگران بر روی جزئیات بیشتری دقیق شوند.
وی تأکید کرد: در فضای کارگاهی بهتر است هنرمندان را با موضوعات و مفاهیم کلیتری مواجه کنیم و از آنها بخواهیم تا در فرصت مقرر نسبت به واژگان و یا مفاهیم مورد نظر از هر دریچهای که مایل هستند و با مناظر متنوعی که ارتباط بیشتری با موضوع برقرار میکنند به خلق اثر بپردازند.
عضو انجمن فرهنگی تصویرگران گفت: اما در مورد ماهیت رویدادهایی همچون سوگواره هنرهای عاشورایی و بخش تصویرگری آن با توجه به فرصت کافی که در اختیار تصویرگران است هر کدام میتوانند شخصیتهای مورد نظر را با طراحی فضای منطبق با روایتهای دینی معرفی و به مقطعی خاص از زندگی آنها که تنوع نیز ایجاد میکند اشاره کنند.
هنرمندان تصویرگر در خلق آثار عاشورایی باید به شیوه نقاشان قهوهخانهای عمل کنند
وی در پایان بیان کرد: هنرمندان تصویرگر در خلق آثار عاشورایی باید به شیوه نقاشان قهوهخانهای عمل کنند، با فرصت مناسبی هم که در اختیار آنها گذاشته شده است باید شخصیتهای مورد نظر این سوگواره را در موقعیتهای گوناگون روایی قرار دهند تا در یک پرده نقاشی به جای یک تک فریم از آنها، با یک پرده نقاشی شامل رویدادهای گوناگونی که شخصیت انتخاب شده در آنها حضور داشته است روبرو شویم.
یادآور میشود، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری نهمین سوگواره هنرهای عاشورایی را در سه بخش پوستر، تصویرسازی و پرچمهای سوگواره برگزار خواهد کرد.