تاریخ انتشار
دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۲۰
۰
کد مطلب : ۴۹۱۴
مسئول پیگیری پرونده ثبت ملی تعزیه:

تاثیر تعزیه در ترویج فرهنگ شهادت غیرقابل انکار است

تاثیر تعزیه در ترویج فرهنگ شهادت غیرقابل انکار است
به گزارش خیمه، سیدعظیم موسوی بیان کرد: «یکی از راه‌هایی که می توانیم این فرهنگ را به مردم بشناسانیم هنر است؛ یکی از راه‌های هنر، نمایش و باز هم یکی راه های نمایش، تعزیه است؛ تاثیر تعزیه غیرقابل انکار است. این تاثیر تا اندازه‌ای مشهود است که نمی‌توان آن را تحلیل کرد که آیا وجود دارد یا نه.»

وی افزود: «همچنین در تمام فرهنگ‌ها، انسان با دیدن بیشتر لذت می‌برد تا شنیدن؛ به هر حال هنر نمایش بصری است. هم شنیداری است و هم دیداری.»

این کارگردان تئاتر در خصوص شیوه اجرای تعزیه خاطرنشان کرد: «گروه‌های حرفه‌ای ما هم گاهی به خطا می روند. هدف ما این است که تعزیه شکل اولیه خود را بیابد. یک بخش پژوهشی هم داریم که قرار است از وجود افرادی که از قدیم باقی مانده اند استفاده کرده تا چگونگی اجرای تعزیه در قدیم را ثبت کند.»

موسوی خاطرنشان کرد: «با پیگیری‌های صورت گرفته به نظرم هم زمان با ثبت ملی و جهانی، تعزیه اهمیت فوق‌العاده‌ای یافته است؛ روز چهارشنبه 26 دی ماه با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای داشتیم برای این که چگونگی گسترش تعزیه و مجالس غریب را بررسی کنیم؛ ستادی هم به این عنوان و برای پیگیری تشکیل شده و با همکاری میراث فرهنگی، سازمان اوقاف و حوزه هنری پیگیری کارها را بر عهده دارد.»

مسئول پیگیری پرونده ثبت ملی تعزیه گفت: «البته هدف این است که برای ترویج تعزیه‌خوانی بعد از دهه اول محرم به جای این که مردم به سمت تئاتر شهر بیایند، در اقدامی گروه‌های تعزیه‌خوانی به سمت تکایا و حسینیه ها بروند؛ بر همین اساس و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد، دهه دوم را در میدان قیام، "حسینیه هدایت" و دهه سوم در "تکیه نیاوران" برنامه خواهیم داشت؛ از آن به بعد نیز در تمام طول سال هر هفته یا روز پنج‌شنبه یا جمعه مجلس غریب خواهیم داشت.»
مرجع : حیات
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما