تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۹ آذر ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۲۵
۰
کد مطلب : ۱۰۵۴۲
یک شاعر اهل‌بیت(ع):

زبان ترکی و فارسی دو بال قدرتمند ارادت به اهل‌بیت(ع) هستند

زبان ترکی و فارسی دو بال قدرتمند ارادت به اهل‌بیت(ع) هستند
از این شاعر اهل‌بیت(ع) تا کنون چهار ترجمه و تصحیح به زبان‌های ترکی و فارسی به چاپ رسیده است. درباره وضعیت شعر ترکی با داود بهلولی، شاعر اهل بیت(ع) به گفت‌وگو نشستیم.

از چه سالی آغاز به گفتن شعر کرده‌اید؟
بنده از دوران نوجوانی به شعر و شاعری روی آوردم و از همان ابتدا در محضر اساتید و شعرای شهر قم تلمذ نمودم، از چند سال پیش نیز تمام همت و تلاش خود را به سرایش شعر آیینی نموده‌ام و دلیل آن نیز ارزشمند، ماندگار و مأجور بودن شعر آئینی است.


شما در دو زبان ترکی و فارسی طبع آزمایی می‌کنید، در مورد تفاوت‌ها و شباهت‌های شعر آئینی ترکی و فارسی نظرتان را بگویید؟
دو زبان ترکی و فارسی همواره دو بال قدرتمند عرض ارادت به ساحت ائمه(ع) و بخصوص اباعبدالله الحسین(ع) بوده‌اند و همواره این دو زبان به یکدیگر در هر چه قوی‌تر‌شدنشان کمک نموده‌اند؛ در دوره معاصر انحرافاتی در برخی اشعار نوحه فارسی دیده می‌شد که البته با هوشیاری اهل فن از این آسیب‌ها تا حدودی جلوگیری شد.

در مورد شعر ترکی هم باید گفت که شعر آئینی ترکی به علت حال و هوای سنتی حاکم بر فضای آن و اینکه سنت شاگردی استادی هنوز به صورت قوی در میان شعرا و کلا اهل هیات وجود دارد آسیب چندانی به آن وارد نشده است؛ این بدان معنی نیست که اشعار ضعیف سروده نمی‌شود.

متاسفانه اشعار ضعیفی در تیراژهای زیاد چاپ و منتشر شده اما خوشبختانه مداحان و شاعران اهل‌بیت(ع) هر شعری را در مجالس حسینی قرائت نمی کنند؛ بلکه در انتخاب اشعار دقت نظر کافی را دارند.

ما در شهر قم در تلاش هستیم تا تشکل و یا حداقل سلسله جلسات شعری با همکاری کانون شاعران و مداحان راه اندازی کنیم تا بتوانیم در هر چه قوی تر و پربارتر شدن شعر شاعران آئینی ترکی گوی در شعر قم قدم موثری برداریم و بتوانیم حرکتی نوین در شعر آئینی ترکی ایجاد کنیم.


 شعرای آئینی باید دارای چه ویژگی باشند؟
کسانی که می خواهند وارد وادی شعر آئینی شوند باید به دو نکته توجه داشته باشند؛ نخست اینکه شعر آئینی، مدح و ثنا و ذکر مصائب برترین مخلوقات عالم است، لذا باید زبان و بیان شعر و محتوای آن متناسب با شأن و جایگاه اهل‌بیت(ع) باشد.

نکته دیگر اینکه در شعر آئینی، حق و حقیقت با پوششی از حس و حال شاعرانه بیان می شود بنابراین کسی که می خواهد وارد این وادی شود باید مطالعات کافی در خصوص اهل‌بیت(ع) و به خصوص حادثه عاشورا داشته باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما