کد مطلب : ۱۵۴۰۵
برخی مداحان به جای ممدوحنمایی به مداحنمایی میپردازند
رضایی ادامه داد: عامل سوم بازماندگان کربلا و در رأس آنها حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بودند. این دو کاری کردند که یزید غیر از بیادبی و فحاشی به ساحت مقدس ائمه راهکار دیگری نداشته باشد و در نهایت هم مجبور به عقبنشینی شود.
وی عامل چهارم جاودانگی قیام کربلا را خطبا و مداحان دانست و افزود: مداحان از زمان ائمه معصومین(ع) تا به امروز همواره همه تلاش خود را برای زنده نگه داشتن اهداف عاشورا انجام داده است.
رییس سازمان بسیج مداحان کشور ادامه داد: به عنوان مثال میتوان از تأثیر مداحان در پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس نام برد، این خیلی مهم است که سه قیام مهم انقلاب اسلامی در تاسوعا، عاشورا و اربعین سال ۵۷ رخ داد.
وی در تعریف مداح گفت: مداح کسی است که ستایش کس دیگری میکند. از قدیم رسم بوده است شاعران مدح بزرگان و پادشاهان را میگفتهاند اما در اصطلاح شیعه مداح به کسی گفته میشود که مدح بزرگان دین یعنی ائمه معصومین(ع) را بگوید.
رضایی افزود: پیامبر(ص) و ائمه(ع) از شاعران و مادحین خوب تمجید میکردند. در تاریخ به طور مفصل تقدیرات ائمه(ع) از مداحان و شاعران آمده است.
وی با اشاره به تحریفات صورت گرفته در مداحی سنتی گفت: متأسفانه سیر مداحی تغییر کرده است و مداح به جای مدح ممدوح به مدح خود میپردازد. در حقیقت بعضی مداحان به جای ممدوحنمایی به مداحنمایی میپردازند.
این مداح اهل بیت(ع) تصریح کرد: مثال دیگر اشعار و نوحههای مداحی است. اصلا در لفظ نوحه حزن و اندوه نهفته است. نوحه یعنی ماتم! اما میبینیم که در بعضی نوحهها از آهنگهای مبتذل غربی و از مضامین بسیار سخیف و سطحی استفاده میشود.
وی در توضیح ملاکهای سبک خوب عزاداری گفت: سبک خوب سبکی است که فکر، روح، عقل و احساس مستمع را بالا ببرد نه اینکه تنها عواطف و احساسات را تحریک کنند و حتی بدتر به حالت غنا دربیاید.
رضایی در تشریح ملاکهای تشخیص مدح و شعر خوب برای عزاداریها عنوان کرد: مقام معظم رهبری در این زمینه به ۸ عنصر تکیه کردهاند. پیام، عزت و مبارزه، محتوا، واقعیت و تعقل، محبت، مصیبت، تفهیم و اصل زمانشناسی مجموعه این ملاکها را تشکیل میدهند.
وی در توضیح اصل واقعیت و تعقل گفت: امکان دارد مطلبی صحیح و واقعی باشد اما با عقل منطبق نباشد. مداح باید علاوه بر عنصر واقعیت، عنصر تعقل را هم در نظر بگیرد.
مرجع : خبرگزاری شبستان