تاریخ انتشار
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۷
۰
کد مطلب : ۲۱۹۵۴

حضور بانوان شاعر و مادران شهید در «بر آستان اشک»

حضور بانوان شاعر و مادران شهید در «بر آستان اشک»
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای اندیشه، شب اول از بخش دوم شب‌های شعر «بر آستان اشک» طی شب گذشته، ۲ آذرماه با حضور محمود حبیبی‌کسبی، دبیر مراسم، مهدی زنگنه، شاعران اهل‌بیت(ع) و جمع پرشماری از عاشقان سالار شهیدان در آمفی‌تئاتر فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

مجموعه دوم شب‌های شعر بر آستان اشک به‌ رسم شب‌های بخش نخست که در پیشواز ایام سوگواری عاشورا از تاریخ ۲۹ مهر تا ۳ آبان برگزار شد، به نام نامی یکی از یاران و اهل‌بیت سید و سالار شهیدان نام‌گذاری خواهد شد. از این رو پنج شب دوم با نام و یاد بانوان حرم امام حسین(ع) نام‌گذاری و شب اول به یاد شیرزن و پیامبر واقعه عاشورا زینب کبری(س) نام‌گذاری شده بود.
طبق روال شب‌های پیشین، مراسم با نوای کلام خدا و زیارت عاشورا آغاز و با شعرخوانی شاعری چون سیدمحمد سادات اخوی که تمام ذوق و قریحه خویش را صرف سرودن اشعاری در وصف اهل‌بیت و زندگی گران‌قدر ایشان کرده است آغاز شد.

جواد محقق پیش از خواندن اشعار خود به دو نکته اشاره کرد؛ اول این‌که در چنین مراسمی اغلب اشعاری کلاسیک در وصف و مرثیه واقعه عاشورا خوانده می‌شود؛ از این رو لازم است با توجه به قابلیت‌های شعر نو از ویژگی‌های این‌گونه شعری نیز بهره برده شود. بر این اساس وی مراسم شعرخوانی خود را با دو شعر نو پربار کرد و مسئله دوم این‌که متأسفانه به زندگی، رفتار و اخلاق والای حضرت زینب کبری(س) توجه خاصی نمی‌شود، مگر در مقطع واقعه عاشورا.

مسئله‌ای که باعث افسوس است اینکه زندگی این بانوی بزرگوار با توجه به سفرهای بسیاری که به سوریه، فلسطین، عراق، عربستان و مصر داشته بسیار پربار و قابل ‌مطالعه است؛ از این رو جواد محقق خواندن کتاب‌های متعددی که در خصوص زندگی و اخلاق این بانوی بزرگوار نوشته ‌شده است را یکی از وظایف بسیار مهم دوستداران سیره حسینی و اهل‌بیت دانست. زیرا اهمیت بسیاری دارد که گوشه‌های پنهان زندگی ایشان کاویده شود.

در ادامه مراسم بعد از شعرخوانی علی‌رضا قنبری، شاعر جوان اهل‌بیت، فریبا یوسفی برای خواندن اشعار خود حاضر شد. به ‌رسم نام‌گذاری هر یک از شب‌های پیش رو به نام نامی یکی از بانوان عاشورایی، هر شب مراسم شب‌ شعر بر آستان اشک پذیرای یکی از بانوان شاعره اهل‌بیت(ع) خواهد بود.

علاوه بر حضور بانوان شاعره هر شب چند نفر از مادران شهید نیز در مراسم خواهند بود که در مراسم شب اول، ربابه رجایی، مادر شهید جعفر کاشانی در مراسم حاضر بود.
مراسم با حضور مرتضی امیری اسفندقه که بسیاری از اشعار وی در بین مردم کوچه و بازار زمزمه می‌شود و نزدیک شدن به مقام والای زن به‌خصوص زنان اهل‌بیت در شعر را کار بسیار دشواری می‌داند ادامه یافت.

سعید بیابانکی نیز دو شعر ویژه خود را برای حاضران قرائت کرد؛ اول شعری را که به‌ واسطه آن امکان سفر به بارگاه ملکوتی حضرت زینب(س) را یافته بود و دوم شعری که در حضور بارگاه آن بانوی جهان و مبارزه سروده شده بود.
در نهایت مراسم شب اول از بخش دوم شب‌های شعر بر آستان اشک با شعرخوانی علی داودی و مداحی سیدمحمد موسوی سجاسی و البته خاطره آوای پرشور و نشاط دو کودک خردسال که به همراه خانواده خود در مراسم حاضر بودند و توجه حاضران را به خود جلب کرده بودند پایان یافت.





مرجع : ایکنا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما