تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۴
۰
کد مطلب : ۱۸۲۰۴

مشارکت سازمان میراث‌فرهنگی در احیا و بازسازی عتبات عالیات

مشارکت سازمان میراث‌فرهنگی در احیا و بازسازی عتبات عالیات
مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با ستاد بازسازی عتبات عالیات که عصر روز گذشته در این سازمان برگزار شد، با تاکید بر مشارکت این سازمان در احیای مرمت و بازسازی اماکن مقدس عتبات عالیات گفت: ورود زوار عراقی برای زیارت اماکن مقدس جمهوری اسلامی ایران از این پس ساماندهی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان میراث‌فرهنگی آماده هرگونه همکاری با ستاد عتبات عالیات است، گفت: کاری که از چندین سال قبل در ستاد بازسازی عتبات عالیات شروع شده ریشه تاریخی دارد و میراث ایرانیان در عتبات عالیات مربوط به سده‌های گذشته است.

سلطانی‌فر ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی برای حفظ، احیا و مرمت این آثار ظرفیت‌های خوبی دارد و به دلیل ارادتی که تمام ایرانیان، مسلمانان و شیعیان به ائمه اطهار و این اماکن متبرکه دارند با همه بضاعتی که در توان داریم برای احیا، مرمت، بازسازی و ایجاد موزه‌های مختلف در عتبات عالیات تلاش خواهیم کرد.

معاون رئیس جمهور اظهار کرد: فعالیت‌هایی که تاکنون در عتبات عالیات صورت ‌گرفته به صورت پراکنده بوده و قصد داریم با این تفاهم‌نامه به صورت منسجم کارها را سامان دهیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به اینکه زوار عراقی اشتیاق بسیاری برای سفر به ایران و زیارت اماکن متبرکه کشور ما دارند، افزود: در بحث ورود زوار عراقی مشکلاتی وجود دارد که در حال پیگیری و ساماندهی این موضوع هستیم و قبل از پایان سال ۱۳۹۲ در این رابطه جلسات متعددی برگزار شد تا ارائه خدمات در زمینه امنیتی و رفاهی به زوار عراقی شکل مناسب‌تری به خود بگیرد.

تهیه پرونده مشترک ثبت جهانی قبرستان وادی‌السلام
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان نیز در مراسم امضای تفاهم‌نامه بین ستاد بازسازی عتبات عالیات و سازمان میراث فرهنگی گفت: مدیران عالی حوزه فرهنگی کشور عراق خواستار همکاری مشترک در زمینه تهیه پرونده ثبت جهانی قبرستان وادی‌السلام هستند و کارشناسان میراث فرهنگی ایران از هرگونه تلاشی در این زمینه دریغ نخواهند کرد.

بازسازی غیراصولی و برداشتن آثار ایرانی تهدیدی برای آثار تاریخی عتبات
محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی هم در این مراسم گفت: تهدیدی که برای آثار تاریخی در عتبات عالیات وجود دارد مربوط به بازسازی غیراصولی و برداشتن آثار ایرانی از اماکن مقدس است.

وی افزود: برای اینکه تهدیدها را به حداقل برسانیم باید مستندات قوی همچون چاپ بروشور با متن‌های قوی با سه زبان عربی، فارسی و انگلیسی و فیلم‌های مستند از این اماکن تهیه کنیم تا این مستندات در شبکه‌های معتبر جهانی پخش شود.

کارگر تصریح کرد: این اقدامات موجب می‌شود همواره مستندات موجود در آرشیوها به عنوان یک مرجع باقی بماند. باید از این پس سهم و نظارت ایران بر روی هرگونه تغییرات در آثار موجود درعتبات عالیات به عنوان میراث مشترک دینی در نظر گرفته شود.

حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات نیز در این مراسم گفت: حضور با سابقه ایرانیان در بحث توسعه عتبات عالیات یک موضوع تاریخی بوده و بعد از اقداماتی که از سوی ایران صورت گرفت، ستاد بازسازی عتبات عالیات وارد عرصه بازسازی شد.

وی افزود: یکی از رسالت‌های مهم ستاد بازسازی عتبات عالیات حفظ میراث و تاریخ کهن ایرانیان در عتبات عالیات است، که ایران در این زمینه فعالیت‌هایی را به انجام رسانده است و ما امروز بسترهای لازم را در عتبات عالیات ایجاد و به نیابت از سازمان میراث فرهنگی اقداماتی را در حوزه میراث فرهنگی انجام دادیم.

امیدوارانه به سازمان میراث فرهنگی آمدیم
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات یادآور شد: با مدیریت جدید، امیدوارانه به سازمان میراث فرهنگی مراجعه و این تفاهم نامه را امضا کردیم. این تفاهم نامه بر سه موضوع: موزه‌ها، حفظ آثار تاریخی و بازسازی و نوسازی این آثار که در اماکن مقدس نصب شده تهیه و به امضا رسید.

گفتنی است، تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و ستاد بازسازی عتبات عالیات با موضوع بهره‌گیری از منابع اطلاعاتی، ظرفیت‌ها و فرصت‌های مطالعاتی و تخصصی برای ساماندهی مرمت، بازسازی و توسعه عتبات مقدسه در عراق از جمله اشیاء با ارزش فرهنگی- تاریخی در آن اماکن مقدس و همکاری برای ثبت جهانی آثار فاخر عصر روز گذشته ۲۵ فروردین ماه به امضاء رسید.

لازم به ذکر است: ایجاد کارگاه‌ها و برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان موزه‌ها و اماکن مقدسه در حوزه‌های مختلف، ارائه برنامه و معرفی شیوه‌ها و تجهیزات مناسب برای ساماندهی، حفاظت، نگهداری و مرمت اشیاء و بناها، همکاری در مکانیزه کردن اطلاعات اشیا و بناها، همکاری در تهیه شناسنامه‌های اطلاعاتی، آسیب‌شناسی، حفاظتی و مرمتی اشیا و همکاری در اجرای طرح‌های پژوهشی از مهمترین رئوس مورد تفاهم دو طرف است.
مرجع : ایکنا
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما