تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۶
۰
کد مطلب : ۱۸۲۰۵

انتقاد از کمرنگ شدن بعد هنری در تعزیه

انتقاد از کمرنگ شدن بعد هنری در تعزیه
بابک دقیقی عصر دیروز در حاشیه برگزاری پنجمین شب از "جشنواره نمایش های آیینی " در روستای ده زیار، گفت: تعزیه دارای دو بعداعتقادی و هنری است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه اکثریت گروههای تعزیه استان بعد هنری تعزیه را نادیده گرفتند، افزود: اگر تعلقات مذهبی در قالب هنر بیان شود حوزه تاثیر گذاری بیشتری دارد.

دقیقی تعزیه را یک هنر آیینی دانست و خاطرنشان کرد: وقتی تعزیه پیشوند هنر را در بر می گیرد باید ملزومات هنری آن نیز از سوی تعزیه خوانان رعایت شود.

وی با بیان اینکه ابزارهای هنری جامعه امروز ما مدام در حال تغییر است، گفت: اگر هنر آیینی تعزیه بخواهد طراوت خود را حفظ کند باید نوگرایی را در دستور کار قراردهد و البته نباید از اصالت تعزیه فاصله گرفت.

مسئول واحدهنرهای نمایشی حوزه هنری استان کرمان با اعلام اینکه هر قالب هنری که نتواند با شرایط اجتماعی همخوانی کند به تدریج راکد می شود، تصریح کرد: هنر تعزیه خوانی باید به تناسب شرایط اجتماعی تغییر کند و بعد هنری آن بیشتر تقویت شود.

وی برگزاری جشنواره نمایش های آیینی در روستای ده زیار را گامی موثر در جهت تقویت این هنر آیینی دانست و خاطر نشان کرد : اصل نمایش تعزیه تطهیر شدن وبه آرامش رسیدن مخاطب تعزیه است و در مجموع مردم باید از تماشای تعزیه لذت ببرند.

دقیقی با تاکید بر اینکه تعزیه خوانان باید بدانند که یک پای آنها همیشه در هنر است، گفت: اگر تمام اصول فنی هنری در تعزیه اجرا شود می توان تعزیه را در تمام روزهای سال با عنوان های مختلف اجرا کرد و مردم هم استقبال می کنند.

گفتنی است "اولین جشنواره نمایش های آیینی" که به همت گروه تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل(ع) روستای ده زیار و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان کرمان و با حضور ۱۲ گروه تعزیه خوان و پرده خوان از سراسر استان از ۲۱ فروردین در روستای ده زیار آغاز شده تا ۳۱ فروردین ماه سال جاری ادامه دارد.
مرجع : مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما