«بيم آن میرود که ماه رمضان به عادت بیروحی تبديل شود که شعائر آن تنها عادتها و رسومی سرگرمکننده باشد و از همه معانی اصلی و روح حقيقی خود تهی گردد.»(امام موسی صدر)
دو جلد کتاب به نام هاي «زيارت و زيارتنامه، شاهراه اتحاد» تاليف «حيدر علي قلمداران» به تازگي به صورت مخفيانه در اختيار برخي از برادران اهل سنت قرار گرفته که در آن مکان هاي زيارتي و اهل قبور حرام ذکر شده است.
عاشورا يک حادثه تاريخی بسيار مهم در تاريخ اسلام است؛ از اين جهت به شکل تحقيقی بايد مورد بررسی قرار بگيرد و مسائل قديمی که از روی احساسات و اعتقادات گفته میشود اثری در بين مردم ندارد.
«عباس محمود عقاد» شاعر، ناقد، پژوهشگر، نويسنده و روزنامهنگار مصری، در تحليل عاشورا، به مسئله قوميت و نوع تربيت دو خانواده بنیاميه و بنیهاشم تأکيد میکند و بر اساس آن عاشورا را قضاوت و داوری میکند.
تبليغ در ايران اسلامي از ديرباز امري خودجوش بود که در اين ميان وعاظ و خطبا با بيان مفاهيم مذهبي و مواضع ديني در قبال مسائل مستحدثه جامعه، بخصوص تاريخ معاصر و قرن اخير، نقش مهمي در تهييج افکار و احساسات مردم داشتند....
واژههای فرهنگ و دين، پراستعمال و پرمعنا هستند، يعني کاربردهای گوناگون با معانی متفاوت دارند؛ اگر در آغاز هر بحث علمی تعيين مراد نشود، لغزشها و خلطهای بسياری به همراه خواهد داشت.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبليغات اسلامی روحانيان را آينه تبليغ تشيع در جهان معرفی کرد و گفت: «آسيبشناسی در حوزه تبليغ دينی، از اهميت بسياری برخوردار است.»