رسیدن به فضیلت و پاداش های عظیم عزاداری و گریه بر امام حسین(ع) مشروط و مقید به این است که عزادار امام، تقوای الهی را تا حد توان، مراعات کند و از متقین باشد. حجت الاسلام وحید واحد جوان، استاد عرفان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یادداشتی در مورد فضیلت گریه بر سالار شهیدان نوشته است که در ادامه از نظر شما می گذرد:
نادر مشایخی گفت: «عاشورا» در فرهنگ ما ایرانیان، یکی از مهمترین، معنویترین و عاطفیترین وقایع تاریخی به شمار میرود و تأثیرات بسیاری هم در زندگی ما داشته است. به همین دلیل میتوانیم با استفاده از موسیقی، خیلی بهتر و استادانهتر به شرح رشادتها و حماسههای «عاشورا» بپردازیم.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: جمعی از خارجی ها گفته بودند که ما باید عاشورا را تحریم کرده و کاری کنیم که اصلا کسی سراغ عزاداری نرود؛ این سخنان دلیل مطلق بی خبری آنان از فرهنگ عاشورا است.
در نهایت به خود پیامبر توسل کردم و ناخودآگاه یک مرکب قهوهای رنگ را جلوی خودم گذاشتم و با انگشت اشارهام شروع به نوشتن کردم که برای اولین بار در تمام طول خوشنویسیام این شیوه را اجرا میکردم. در هنگام نوشتن ابتدا انگشتم به لرزش افتاد که برای خودم هم تعجببرانگیز بود...
شمس اگر پشتوانه داشته باشد و بتواند امور را نظاممند پیش ببرد و البته نظریات آقایان را در کارگروهها بررسی و اجرایی نماید، نتایج مناسبی در انتظار خواهد بود.
کم نبودهاند افرادی که زلفشان را به زلف این ایام گره زدهاند تا حشر و نشرشان در دنیا و آخرت با حضرتش گره بخورد، درست مثل همه آدمهایی که نامشان امروز برای ما به یادگار مانده است.
یکی از معجزههای صدای آسمانی سلیم مؤذن زاده، نوحه معروف «زینب زینب» است. او معتقد بود این اثر یک کار دلی ویژه بود و به همین دلیل مورد توجه قرار گرفته است
عشق و ارادت ایرانیان مسلمان به ائمه معصومین(ع)، به ویژه حضرت امام حسین(ع) و واقعه کربلا تنها به برگزاری مراسم آیینی در دهه نخست ماه محرم محدود نمی شود و به شهادت تاریخ می توان این رفتارهای آیینی را در تار و پود زندگی ایرانیان در تمامی روزهای سال به وضوح مشاهده کرد.
هم پایی و همکاری مردان و زنان ایرانی به گواه تاریخ از نخستین روزهای ثبت رفتار جوامع بشری کاملا هویدا و بارز بوده و ما شاهد اسناد مکتوب شش هزار ساله از برابری رفتار اجتماعی مردان و زنان ایرانی در تمام مناسبت های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بوده ایم.
هیئتهای عزاداری ابزاری مهم برای بازنمایی حیات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به شمار میآید تاجایی که هیئتها و محافل مذهبی، اکنون یکی از پایگاهها و نهادهای مهم تأثیر گذار درجامعه قلمداد میشود. همزمان با ایام سوگواری اباعبدالله الحسین، سید حسین فخر زارع عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در خصوص مراسمی که در این ...
حجت الاسلام حیدری تهرانی گفت: تبلیغات دینی باید ساختارهای اقتصادی برانداز نظام را که برآمده از الگوی «توسعه پایدار و همهجانبه» است، برای مردم افشا کند.
توفیقات ملی ایرانیان در دو واقعه مهم یعنی انقلاب اسلامی و جنگ هشت ساله نشان داده که نام حسین(ع) و خاطره عاشورا در برانگیختن اعتماد به نفس ملی چقدر موثر بوده است.
حادثه عاشورا نقش به سزایی در حیات و رشد و گسترش اسلام داشته و همچون چراغ پر نوری در جلو راه امت اسلامی نور افشانی کرده است. بیتردید یکی از گروههای نقش آفرین در این نهضت زنان بودند. اگر اسلام با قیام امام حسین (ع) زنده است، سهم بزرگی از آن مربوط به زنانی است که تاریخ، مانند آن را کمتر دیده است.
یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: «حتی اجرای قصاص و دیات نیز موکول به تاثیر اخلاقی مثبت آن در جامعه است. آنجایی می توان حد جاری یا قصاص کرد که منتهی به رفتار تربیتی شود؛ اما اگر نتوانستیم به این هدف دست پیدا کنیم این احکام هم متوقف می شود.»